Μητσοτάκης: Έρχονται 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία – Οι κάλπες είναι άδειες, οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή


Συνολικά 10.000 νέες προσλήψεις θα γίνουν στον τομέα της υγείας, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Οι προσλήψεις αυτές θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Θα εφαρμόσουμε σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο σύστημα υγείας.  Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με 6 βάσεις από το εξωτερικό. Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις εκλογές

Εν συνεχεία μίλησε για τις εκλογές.  Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να ξαναβρεθούμε ως τις αρχές Αυγούστου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.  Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί.  Σκοπός μου μέχρι την τελευταία μέρα είναι να πείσω να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη και να μην εγκαταλείψουν την κάλπη για την παραλία θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα θα προεξοφληθεί, είπε επαναλαμβάνοντας ότι η κάλπη είναι άδεια. Το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται, πρέπει να ξαναγεμίσουν οι κάλπες, ανέφερε.

Να πάνε όλοι οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λυπάμαι που χρειάζεται πάλι αυτό και λυπάμαι που μπορεί να έχουμε μια Βουλή που μόνο πολυφωνική δεν θα είναι. Κάποιοι πήγαν να μας πείσουν ότι είναι οι μοναδικοί πατριώτες, κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι, είπε ο κ. Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να σκεφτούν την ψήφο τους, να γνωρίζουν τι θα πάρουν την επόμενη ημέρα.

Ζητάμε μια ασφαλή και λειτουργική αυτοδυναμία δεν χρειαζόμαστε κατ’ ανάγκη κάτι παραπάνω. Δεν θα ήθελα μια πλειοψηφία του ενός βουλευτή. Είχαμε 156 βουλευτές, θέλουμε ποσοστό που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόγραμμα, σημείωσε επίσης.

Δεν θέλω να υπάρξουν σημάδια αλαζονείας, δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα, όσο μεγαλύτερη η εντολή του λαού τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη, τόσο πιο πολύ πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά, τόνισε.

Το υπουργικό συμβούλιο

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το επόμενο υπουργικό θα είναι υπουργικό δουλειάς και αποτελέσματος. Το rotation στο υπουργικό σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να καθίσουν στον πάγκο και κάποιοι από τον πάγκο να παίξουν βασικοί. Αλλά δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί. Προσπαθώ να είμαι πολύ προσγειωμένος αν και έχω υποχρέωση να είμαστε προετοιμασμένοι, υπογράμμισε, λέγοντας πως το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα αφορά την επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους και το δεύτερο θα αφορά τη νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών μας πρωτοβουλιών, το οποίο μπορεί να έχει ψηφιστεί και πριν από τις διακοπές ή αμέσως μετά.

Για τις αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο  θέμα των αυξήσεων της τάξεως του  25% στους μισθούς  των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα: Είναι η εκτίμησή μας, προφανώς δεν νομοθετούμε. Βλέπουμε πως υπάρχει μια μέση αύξηση στους μισθούς, η ανεργία πέφτει, οι εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους και τους λέμε πληρώστε παραπάνω, γίνονται επενδύσεις σε πόλεις περιφερειακές με καλά δημόσια πανεπιστήμια, υπάρχουν συμβάσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μεγάλη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: ηλεκτρονικές συναλλαγές, δυνατότητα της ΑΑΔΕ να χρησιμοποιεί τα big data για στοχευμένους ελέγχους. Το κράτος όταν θέλει μπορεί να εφαρμόσει το νόμο. Εφαρμόσαμε το νόμο στη Μύκονο που ήταν η αρχή. Κατεδαφίσεις και σε άλλα νησιά. Παραλίες αποδόθηκαν στους πολίτες. Θα στείλουμε το μήνυμα ότι ο νόμος ισχύει για όλους και πρωτίστως για τους ισχυρούς, είπε.

Ελληνοτουρκικά

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα στην Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Θα τον ευχαριστήσω για τη συμβουλή που μου δίνει και θα συνεχίσω την πολιτική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων. Δεν έχει καμία δουλειά να υποδεικνύει στην Ελλάδα πώς θα κινηθεί στα εξοπλιστικά. Εκτιμώ ότι μια συνάντηση μπορεί να γίνει με τον Ερντογάν.

Θα θέσω το θέμα της Ροδόπης στον Ερντογάν, να σταματήσει το τουρκικό προξενείο να παρεμβαίνει και να λέει στους Έλληνες πολίτες τι θα ψηφίσουν. η μειονότητα είναι μουσουλμανική, θα δώσω αγώνα να νιώθουν ότι απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή στη ζωή ανεξαρτήτως από το τι θα ψηφίσουν την Κυριακή. Υπάρχει σχέδιο για περιοχή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε. Λυπάμαι που δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τολμούν να το κάνουν γιατί παίρνουν εντολές από το τουρκικό προξενείο. Ως εδώ με τις παρεμβάσεις και ειδικά στην εκλογική διαδικασία. Ο κίνδυνος είναι την επόμενη μέρα να πουν ότι εκπροσωπούν την τουρκική μειονότητα, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, ή είναι απλά άσχετοι, ας μη μιλάνε καλύτερα για τα θέματα αυτά.. Ακούγοντας τον Γιώργο Τσίπρα ήταν σα να ακούω τον Ερντογάν, πρόσθεσε.

Τέλος, εκτίμησε πως μάλλον θα έχουμε μια περίοδο ηρεμίας. Έχει αποφύγει η Τουρκία τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Μπορούμε να πάμε σε περιβάλλον αποκλιμάκωσης χωρίς να έχουμε λύσει την κεντρική μας διαφορά, συμπλήρωσε.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!