ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ- ΣΠΙΡΤΟ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ – NEW MUSIC VIDEO


Κατεβάστε το φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση: https://we.tl/t-eJuv9XMxDK

Δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του πρώτου της album με τίτλο YENNA, η Μαρίνα Σάττι παρουσιάζει το βίντεο του τραγουδιού «Σπίρτο και Βενζίνη», που ξεχώρισε αμέσως και έγινε viral στα social media.

Το album YENNA αποτυπώνει το προσωπικό ύφος της Μαρίνας Σάττι, συνδυάζοντας τους πιο σύγχρονους ήχους με μουσικές από άκρη σε άκρη της Ελλάδας – από το ζουρνά και το νταούλι του Βορρά, το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου, μέχρι τα γλέντια και τους χορούς της Κρήτης.

Στο τραγούδι «Σπίρτο και Βενζίνη» οι ποπ αναφορές και τα χορευτικά beats συναντούν το πατροπαράδοτο τσιφτετέλι μέσα από τον εμβληματικό στίχο των 90s «Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ»!

Το κεντρικό θέμα του music video είναι μια σύγχρονη αστική αναπαράσταση του αρχαίου εθίμου του Άη Γιάννη του Κλήδονα, που χάνεται στα βάθη του χρόνου.

Το βίντεο ξεκινάει με ένα κορίτσι που μεταφέρει τον αμφορέα με το «αμίλητο νερό». Στο σπίτι οι ανύπαντρες κοπέλες ρίχνουν μέσα στον αμφορέα τα προσωπικά τους αντικείμενα, και – σύμφωνα με το έθιμο – το ίδιο βράδυ ο Άη Γιάννης φέρνει στα όνειρα τους το πρόσωπο του άντρα που θα παντρευτούν.

Με μια γρήγορη εναλλαγή σκηνών, μεταφερόμαστε σε μια ξέφρενη γιορτή με διονυσιακή ατμόσφαιρα, μέσα από το οποίο αναβιώνει όλη η ιστορία της Ελλάδας, από τα παγανιστικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το πέρασμα πάνω από τη φωτιά σηματοδοτεί την κάθαρση και οι άνθρωποι απαλλάσσονται από το κακό.

Το στοιχείο της φωτιάς έρχεται από το παρελθόν, ενώ το στοιχείο της βενζίνης, μέσα από τις μηχανές και τα αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν στο βίντεο,  συμπληρώνει τις urban αναφορές και εκπροσωπεί το  σήμερα.

Η Μαρίνα Σάττι, πιο αισθησιακή από ποτέ, με την χορογραφία που συνδυάζει urban, hip hop και bellydance στοιχεία, μαγνητίζει τα βλέματα και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Το official video «Σπίρτο και βενζίνη» μπήκε στο top 20 των music trends του YouTube.

Official music video: https://www.youtube.com/watch?v=UUcog3DcIUw

YENNA album: https://orcd.co/marinasatti_yenna

Κυκλοφορεί από την Walnut Entertainment!

Follow MARINA SATTI
Instagram: http://bit.ly/MarinaSattiInstagram
Facebook: http://bit.ly/MarinaSattiFacebook
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2W4apaxME2OLw8qqhZK7aJ
Subscribe here: http://bit.ly/MarinaSattiYouTube
Web: https://marinasatti.com

#MarinaSatti #YENNA

ΣΠΙΡΤΟ KΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ
Μουσική: Μαρίνα Σάττι
Στίχοι: Φωτεινή Λαμπρίδη
Ενορχήστρωση: Μαρίνα Σάττι
Μουσική Παραγωγή: Μαρίνα Σάττι, IAMSTRONG
Συμπληρωματική Παραγωγή: Νικόλας Μεταξάς
Κρουστά: Θοδωρής Σοφόπουλος, Μαρίνα Σάττι
Ηχογράφηση κρουστών: Γιάννης Μπαξεβάνης @ Sierra Studios

* ευχαριστούμε τη στιχουργό κ. Τασούλα Θωμαΐδου για την ευγενική παραχώρηση του στίχου «Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ», πρώτη εκτέλεση: Κατερίνα Κούκα, μουσική: Γιάννης Σπανός (1992)

Director: Sekou Abineri
DOP: Kai Blamey
Creative Direction: Mohamed Sqalli
Produced by Partizan
Line Producer: Oumeya El Ouadie
Executive Producer: Auguste Bas
Set Designer: Yasmina Kurunis
Styling: Jill Gattegno
Editor: Titouan Simard
Color grade: Antoine Ravache
VFX: Sacha Coquerel
Sound Designer: Vincent Hiver
Research: Odyicon

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!