Μήπως ο γάμος σου περνάει κρίση; 10 σημάδια, που δεν πρέπει να αγνοήσεις


Κάθε γάμος είναι διαφορετικός, επομένως οι αιτίες, που οδηγούν σε έναν χωρισμό, ποικίλλουν. Αν σκέφτεστε να χωρίσετε, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι αντιμετωπίζετε τις δικές σας εσωτερικές προκλήσεις και δεν εστιάζετε αποκλειστικά σε αυτό, που πιστεύετε ότι είναι λάθος με το άλλο άτομο. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητο να εξετάσετε τους τρόπους με τους οποίους συμβάλλετε τόσο στα προβλήματα της σχέσης όσο και στη δική σας δυστυχία. 

Πέρα από αυτοστοχασμό και ενδοσκόπηση, θα πρέπει να εξετάσετε εάν αντιμετωπίζετε ένα προσωρινό ή μακροπρόθεσμο πρόβλημα και στη συνέχεια, αν υπάρχει πραγματική βούληση και των δυο σας, για την επίλυσή του. Σε αυτό το σημείο, οι άνθρωποι τείνουν να δικαιολογούν καταστάσεις και να μην αποδέχονται τα πραγματικά τους συναισθήματα, προκειμένου να μην αποδεχτούν το γεγονός, ότι ίσως ο γάμος τους έχει τελειώσει. Για το λόγο αυτό, παρακάτω θα βρείτε 10 σημάδια, που δείχνουν στην κατεύθυνση του χωρισμού.

1. Υπήρξαν περιπτώσεις κατάχρησης
Οι περιπτώσεις κακοποίησης είναι αδιαπραγμάτευτες όταν πρόκειται για διαζύγιο. Μην αγνοείτε και μην δικαιολογείται περιστάσεις σωματικής, συναισθηματικής ή λεκτικής κακοποίησης, διότι θα συμβούν ξανά και θα δημιουργήσουν έναν φαύλο κύκλο κακοποίησης.

2. Είστε δυστυχισμένοι στο γάμο σας

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!