Μήπως έχεις χωρίσει και δεν τo έχεις καταλάβει;


Έχεις να τον δεις μέρες και 1.000 και μια νύχτες– Πήζει, λέει (ο ίδιος, όχι το μυαλό του). Τα Σαββατοκύριακα ξεροσταλιάζεις για μια βολτίτσα, μια αγκαλίτσα, ένα φιλάκι (είναι λίγο πολύ λίγο)

Όπως παλιά, τότε που αναρωτιόσουνα πως ανέπνεες, πως επεβίωνες με τόσο μακρόσυρτα φιλιά…Τώρα το GPS της σχέσης σας έχει τρελαθεί, κάνει συνεχώς  επαναυπολογισμό διαδρομής, αυτός έχει μια τα επαγγελματικά του, μια τα οικογενειακά του, μια τα ψυχολογικά του, μια τα θέματα του κολλητού του, τέλος πάντων δεν είναι ποτέ διαθέσιμος, είναι πιο απασχολημένος και από το τηλεφωνικό κέντρο του ΙΚΑ. Το σεξ σαν προοπτική υπάρχει μόνο προς τα πίσω, χαμένο στα βάθη της μικρής πικρής σας ιστορίας, ίσα που διακρίνεται με κυάλι όταν κοιτάξεις προς τα πίσω.

Οι κολλητοί του σου μιλάνε τόσο τυπικά όσο ο κλητήρας της Εφορίας Νέας Ιωνίας (που έχει τον περισσότερο κόσμο). Το χειρότερο που το πας; Στο status του στο FB αναγράφει φαρδιά πλατιά «single» ενώ το δικό σου έχει μάλλον άλλη γνώμη καθώς επιμένει ότι βρίσκεσαι «σε σχέση». Τι σόι σχέση είναι όμως αυτή όταν δεν βλέπεστε, όταν δεν κάνετε έρωτα, δεν βγαίνετε με παρέες, δεν κάνετε σχέδια, δεν μιλιέστε καν στο τηλέφωνο; Μόνο κάτι μονολεκτικά και με απίστευτα νεύρα που κρύβουν ενοχές για γκομενοδουλειές, σαν να μιλάς με ρομπότ ένα πράγμα, σαν να έχει καλέσει στο call center εταιρείας κινητής τηλεφωνίας (ξέρεις πατήστε το 1, καληνύχτα σας, ευχαριστώ ….).

Μήπως έχεις χωρίσει και δεν το ξέρεις; Μήπως φιγουράρεις πρώτο τραπέζι πίστα στη λίστα των πρώην του αλλά ξέχασε, ντρέπεται, στεναχωριέται να στο πει; Μήπως σε κρατάει καβάντζα μέχρι να δει πως θα πάει με την καινούργια; Μήπως πριν ξεκινήσεις να πλημμυρίζεις το δωμάτιο με δάκρυα ή προτού αρχίσεις το ανελέητο φλερτ με τον …επόμενο να κάνεις το τεστ αν όντως είστε ακόμη μαζί; Ξέρω φοβάσαι να ρωτήσεις ευθέως, να το πεις straight. Τρέμεις την απάντηση, άλλωστε ακόμη δεν έχεις χωνέψει εκείνη την καλομαγειρεμένη χυλόπιτα του προ(πρώην). Επίσης και κάτι άλλο. Δεν τα φτιάξατε ποτέ, δεν σου ζήτησε ποτέ να τα φτιάξετε, άρα δικαιολογείται εν μέρει και ο σιωπηλός χωρισμός. Αλλά εσύ θέλεις να ξέρεις, πρέπει να ξέρεις και τώρα μπορείς να δεις αν έχεις χωρίσει.

Η αλήθεια είναι ότι λίγοι, ελάχιστοι άνθρωποι ξέρουν να χωρίζουν. Ακόμη λιγότεροι έχουν την τόλμη (και τη γοητεία) να το πουν. Ανωριμότητα, επιπολαιότητα, ρηχότητα, όπως θέλετε πείτε το όμως πόσοι έχουν το χάρισμα του Χάμφρει Μπόγκαρτ που στον ρόλο του κυνικού, απόμακρου και σκληρού Ρικ στην ταινία Καζαμπλάνκα ξεστόμισε στην πρώην του, την Ιλσα (στην εξαιρετική ερμηνεία της Ινγκριντ Μπέργκμαν) το ευγενικό «Θα έχουμε πάντα το Παρίσι»….

Ναι λοιπόν θα έχετε πάντα τα Καμμένα Βούρλα κι εσείς, τη Μήλο και το χωριό του στην Ορεινή Ναυπακτία, αλλά πότε θα πρέπει να ξέρεις ότι αυτά αποτελούν αναμνήσεις και πότε μέρος μιας σχέσης που συνεχίζεται ακόμη; Εδώ σε θέλω.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: queen.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!