
Μάγεψε τους καλεσμένους σου με συνταγές του Noel the bar!
Από τον Μαρίνο Βυθούλκα,
Στο νούμερο 59Β της οδού Κολοκοτρώνη έχει πάντα… Χριστούγεννα. Και μαζί τις πιο συναρπαστικές γεύσεις. Τις δοκιμάσαμε τις λατρέψαμε, και σας δίνουμε τις συνταγές να δοκιμάσετε να τις φτιάξετε σπίτι και εσείς!
- ΜΙΝΙ ΜΠΡΙΟΣ
Ι. ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά για την πέστο βασιλικού
1 ματσάκι βασιλικό
50 γρ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
100 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα.
Υλικά για το μπριός
1 μπριός
Λαχανικά της αρεσκείας μας
Πέστο βασιλικού
Εκτέλεση
Κόβουμε και αλείφουμε τα λαχανικά με λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε στη σχάρα. Στη συνέχεια κόβουμε το μπριός στη μέση, το αλείφουμε με σάλτσα πέστο βασιλικού και τοποθετούμε τα ψητά λαχανικά πάνω από την πέστο. Μπορούμε προαιρετικά να τα σερβίρουμε με σαλάτα.
ΙΙ. ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
Υλικά για τη μαγιονέζα
με τρούφα
700 ml ηλιέλαιο
2 κρόκους αυγού
1 κ.σ. μουστάρδα
Πάστα τρούφας εμπορίου
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη μουστάρδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, προσθέτοντας τελευταία την πάστα τρούφας.
Υλικά για το μπριός
1 μπριός
Μαγιονέζα
Πάστα τρούφας
Τυρί ταλέτζιο (μαλακό τυρί)
Προσούτο Πάρμας
Εκτέλεση
Αλείφουμε το μπριός με το μείγμα που ετοιμάσαμε και έπειτα τοποθετούμε το τυρί ταλέτζιο
και το προσούτο.
- ΒLINIS PANCAKES ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ
Μρμελάδα Καρότο
Υλικά
1 καρότο μέτριο
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
Xυμό ενός λεμονιού
Λίγο κάρδαμο
Εκτέλεση
Τρίβουμε το καρότο στο χοντρό τρίφτη και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το κάρδαμο. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα, για 25-30 λεπτά.
Pancakes
Υλικά
10 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλάτι
1 1/2 λίτρο γάλα
60 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας καλά. Στο μπολ με τα αυγά προσθέτουμε εναλλάξ μια μικρή δόση από το μείγμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως και γάλα, ώσπου να βάλουμε όλη την ποσότητα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τέλος, ψήνουμε το μείγμα σε ένα τηγάνι, 150 γραμμάρια τη φορά
- ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΝΤΑΝΑ
Φρούτα του δάσους σε μαύρο ρούμι
Υλικά
400 γρ. φρούτα του δάσους
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 σφηνάκια μαύρο ρούμι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα φρούτα του δάσους σε μια μπασίνα. Πρώτα ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, στη συνέχεια το μαύρο ρούμι και τέλος το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να μη διαλυθούν τα φρούτα, μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρούνται έως και τέσσερις ημέρες.
Κρέμα Μοντάνα
Υλικά
100 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. άχνη ζάχαρη
1 στικ βανίλιας
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα σπόρια από το στικ
βανίλιας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και λίγο πριν «δέσει», προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τα σπόρια βανίλιας. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί. Προσοχή στο χτύπημα, ώστε να μη σφίξει πολύ!
Info
Νοel, Kολοκοτρώνη 59Β Αθήνα, τηλ: 211-2159534