Λουκασένκο για ανταρσία Wagner: «Η κατάσταση μας ξέφυγε»


Λάθη στη διαχείριση της έντασης που υπήρχε μεταξύ Wagner και ρωσικού στρατού εντόπισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος παραδέχτηκε πως «η κατάσταση μας ξέφυγε».

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, κρίσιμος σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε πως οι επίμονες εντάσεις ανάμεσα στην μισθοφορική οργάνωση Wagner και τον ρωσικό στρατό έτυχαν κακής διαχείρισης, προκαλώντας την ανταρσία, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Η κατάσταση μας ξέφυγε, μετά σκεφτήκαμε ότι θα διευθετηθεί, αλλά δεν διευθετήθηκε», δήλωσε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. «Σε αυτήν την ιστορία, δεν υπάρχουν ήρωες».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον στρατιωτικών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, παρουσία δημοσιογράφων, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι έδωσε διαταγή στις λευκορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης, κατά τη διάρκεια της ανταρσίας της Wagner.

«Έδωσα όλες τις αναγκαίες διαταγές ώστε ο στρατός να είναι έτοιμος για μάχη», τόνισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας. Η διαταγή του Λουκασένκο είναι ενδεικτική της ανησυχίας που προκάλεσε η σύντομη ανταρσία της Wagner. Ο αρχηγός της, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, πρέπει, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, να περιορισθεί στη Λευκορωσία, αφού δέχθηκε να βάλει τέλος στη στάση.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!