Λευτέρης Λαζάρου: Αυτό είναι το γεύμα που ετοίμασε για τον Μπαράκ Ομπάμα


Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουνίου ο Μπάρακ Ομπάμα για την ομιλία του στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για την Ψυχική Υγεία.

Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος επιμελήθηκε το μεσημεριανό γεύμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ την Πέμπτη 23/6, μίλησε στην εκπομπή Πρωινό και τον δημοσιογράφο, Θάνο Βάγιο.

«Εμένα με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοργάνωση, και μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο, το μεσημεριανό του γεύμα», είπε αρχικά ο Λευτέρης Λαζάρου.

Ο Λευτέρης Λαζάρου συνέχισε περιγράφοντας το μενού που ετοίμασε για τον Μπάρακ Ομπάμα: «Ήταν ριζότο με κρόκο κοζάνης και γαρίδες. Φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες και το γλυκό ήταν με φράουλες. Ο χρόνος που δόθηκε ήταν 30΄ δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος. Το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι να χώσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα μας». 

Κλείνοντας, ο Λευτέρης Λαζάρου ανέφερε όσα του είπε ο Μπάρακ Ομπάμα μετά το γεύμα, λέγοντας: «Πέρασε πάρα πολύ καλά γιατί αυτό φάνηκε από το πώς τελείωσαν τα πιάτα. Είναι πολύ όμορφο η Ελλάδα να παρουσιάζει την κουζίνα της και τα τοπικά της προϊόντα σε αυτές τις προσωπικότητες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον χώρο μας και η τιμή είναι εξίσου μεγάλη». 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!