Λέσβος: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από την τραγική στιγμή που βυθίζεται η λέμβος με τους 22 μετανάστες – Τέσσερα νεκρά παιδιά


Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που βυθίζεται η λέμβος με τους 22 μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό. Υπενθυμίζεται ότι τέσσερα παιδάκια έχασαν την ζωή τους από το ναυάγιο, που συνέβη χθες, Δευτέρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Λιμενικό, ανέφερε ότι πλοίο ανοικτής θαλάσσης, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε την πνευστή ακυβέρνητη λέμβο όπου επέβαιναν δεκάδες μετανάστες, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Η ανωτέρω λέμβος ανετράπη με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα. Έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλοίο ανοικτής θαλάσσης έσπευσε στο σημείο και το πλήρωμα περισυνέλεξε 22 άτομα, τέσσερα εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις τους. Έγιναν επανειλημμένες κλήσεις μέσω VHF προς την τούρκικη Ακτοφυλακή για την ύπαρξη ναυαγών σε περιοχή δικαιοδοσίας τους, με αρνητικά αποτελέσματα.

Όπως επισημαίνεται, στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή εμφανίστηκε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής και εκτέλεσε κινήσεις πλησίον του ναυαγίου με μεγάλη ταχύτητα, ενώ εξελισσόταν η διαδικασία περισυλλογής των ναυαγών και στη συνέχεια αρνήθηκαν την παραλαβή των διασωθέντων αλλοδαπών.

Οι 18 διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και δύο εξ’ αυτών διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι υπόλοιποι 16 μεταφέρθηκαν στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Οι τέσσερις σοροί των παιδιών παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου. Η πνευστή λέμβος βυθίστηκε, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν αγνοούμενους.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της βύθισης της λέμβου:



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!