Κατηγορείται για τον φόνο της «Μαμάς 2016»


Δίωξη στον σύζυγο της 35χρονης πολύτεκνης που είχε βρεθεί νεκρή στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας

Ενάμιση χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της Γεωργίας Φιλοπούλου, της «πρώτης μητέρας του 2016» στην Πελοπόννησο, απαγγέλθηκε ποινική δίωξη στον σύζυγό της. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας μελέτησε με πολλή προσοχή όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία στον Τάσο Παναγιωτόπουλο, τον 57χρονο σύζυγο της άτυχης 35χρονης, ο οποίος θα απολογηθεί στον ανακριτή τις επόμενες ημέρες. 

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών από τους Γαργαλιάνους (είχε γίνει γνωστή όταν γέννησε το πρώτο μωρό της Πρωτοχρονιάς στην Πελοπόννησο και το δεύτερο στην Ελλάδα) βρέθηκε νεκρή το πρωινό της 9ης Δεκεμβρίου 2016 σε αγροτική περιοχή των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας. 

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στη θέση του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητό της, έχοντας πυροβοληθεί εξ επαφής στον δεξιό κρόταφο. Ο 57χρονος πυροσβέστης και σύζυγός της ήταν ο τελευταίος που την είδε το βράδυ της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, όταν εκείνη έφυγε από το σπίτι, αλλά και αυτός που τη βρήκε νεκρή την επομένη το πρωί! Για τους λόγους αυτούς αλλά και επειδή ήταν κάτοχος κυνηγετικού όπλου με άδεια είχε εξεταστεί από την Αστυνομία περισσότερο από 36 ώρες, αλλά τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο

Στην πρώτη κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι το προηγούμενο βράδυ είχε καβγαδίσει με τη Γεωργία και εκείνη είχε φύγει αργά από το σπίτι τους, παίρνοντας μαζί χρήματα για να τα δανείσει σε κάποιον. Ομως, αν και δεν είχε επιστρέψει, δεν τον προβλημάτισε η εξαφάνισή της γιατί «συνήθιζε να εξαφανίζεται». Το άλλο πρωί έστειλε τα μεγαλύτερα παιδιά στο σχολείο και στη συνέχεια πήρε εργάτες για να πάνε στα κτήματά του, όταν μία εργάτρια που επέβαινε στο όχημά του τού είπε ότι είδε το αυτοκίνητο της Γεωργίας σε έναν παράδρομο. Εκείνος σταμάτησε και κατευθύνθηκε προς τα εκεί, όπου βρήκε νεκρή την 35χρονη. 

Ανθρωποι που γνώριζαν τη Φιλοπούλου είπαν πως ήταν μία γυναίκα του μόχθου η οποία δεν καθόταν λεπτό, αφού εργαζόταν και ταυτόχρονα ανέτρεφε τέσσερα παιδιά, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον με προβλήματα. 

Αν και η άγρια δολοφονία της παρέμενε για μήνες ένας άλυτος γρίφος, οι έρευνες των Αρχών δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή, με τους αξιωματικούς να προσπαθούν να «δέσουν» τα στοιχεία τα οποία θα τους οδηγήσουν στην άκρη του νήματος.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!