Κάρπαθος: Επιδημία οι τηλεφωνικές απάτες – Λεία πάνω από 30.000 ευρώ


Μορφή επιδημίας έχουν πάρει οι τηλεφωνικές απάτες στην Κάρπαθο ενώ χαρακτηριστικό είναι πως σε μια ημέρα απατεώνας έβγαλε «μεροκάματο» 33.000 ευρώ.

Τελευταίο θύμα επιχειρηματίας που δέχτηκε τηλεφώνημα από δήθεν αντιδήμαρχο του νησιού. Το τελευταίο θύμα του μίλησε στο Live News. Αν είχαν μιλήσει οι προηγούμενοι δεν θα την πάταγα, λέει, και τώρα προειδοποιεί τους συμπολίτες του.

Η μέθοδος είναι απλή. Ο απατεώνας παίρνει τηλέφωνο, ισχυρίζεται πως είναι κάποιος άλλος. Παραγγέλνει και στην συνέχεια στέλνει μέσω εφαρμογής κοινωνικών δικτύων πλαστή απόδειξη δήθεν κατάθεσης. Το όνομα του αντιδημάρχου έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από τον απατεώνα, ο επιχειρηματίας τότε όμως ψυλιάστηκε την απάτη και πήρε τον αντιδήμαρχοι τηλέφωνο.

Στην συνέχεια ο απατεώνας με την πλαστή απόδειξη που έχει στείλει λέει πως έβαλε παραπάνω χρήματα από λάθος και ζητά επιστροφή του ποσού.

Στο τελευταίο θύμα είπε πως αντί για 750 ευρώ έβαλε 7.500 από λάθος και ο επιχειρηματίας επέστρεψε 6.750 ευρω στον απατεώνα.

Όταν πήρε τηλέφωνο ανακάλυψε πως ο αντιδήμαρχος ήταν μαϊμού, η παραγγελία πρόσχημα και η απόδειξη στην εφαρμογή πλαστή. Έτρεξε στην τράπεζα αλλα σκόνταψε στο τραπεζικό απόρρητο.

Ο επιχειρηματίας είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και έβαλε δικηγόρο για να ξετρυπώσει τον απατεώνα. «Μην πιστεύετε κανέναν, να επιβεβαιώνεται κάθε τηλεφώνημα» θα πει και ο αντιδήμαρχος.

Στην Κάρπαθο οι επιχειρηματίες είναι ανάστατοι. Οι τοπικές αρχές το ίδιο. Και όλοι προειδοποιούν τους πάντες να είναι προσεκτικοί και να μην πιστεύουν ακόμα και όταν τους παρουσιάζονται δήθεν αποδείξεις.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!