Κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει με beach house


Το καλοκαιράκι έχει φτάσει, η διάθεσή μας για χαλάρωση και ξεγνοιασιά έχει ανέβει στα ύψη, αλλά όσο οι διακοπές αργούν, αναζητούμε τρόπους να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα όμορφο νησί, δίπλα σε μια παραλία με καταγάλανα νερά μακριά από υποχρεώσεις και ευθύνες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μεταφέρετε αυτή την παραθαλάσσια αίσθηση που θα έδινε η διαμονή σε ένα beach house στο δικό σας σπίτι. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες για την πιο δροσερή διακόσμηση με προϊόντα από το Spitishop.

Υφές που θυμίζουν καλοκαίρι

Η διακόσμηση του καλοκαιριού είναι συνδεδεμένη με ανάλαφρες υφές που φέρνουν στο μυαλό σπίτια σε νησιά, beach bar σε παραλίες που απολαμβάνουμε τα μπάνια και τα κοκτέιλς μας. Κάποιες από αυτές τις υφές είναι το bamboo, το ξύλο και η ψάθα που συναντάμε στη φύση και έχουν την ιδιότητα να μας ηρεμούν και μας κάνουν να νιώθουμε πιο άνετα και χαλαρά.

Μπορείτε να τις εντάξετε στο χώρο με διάφορους τρόπους. Στο Spitishop θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ψάθινα χαλιά σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα που μπορούν να ταιριάξουν σε όποιο δωμάτιο θέλετε. Η πιο αγαπημένη επιλογή είναι το φυσικό χρώμα της ψάθας. Αν είστε όμως τολμηροί και σας αρέσουν οι αλλαγές, μπορείτε να επιλέξετε χρωματιστά ψάθινα χαλιά σε ζωηρές, έντονες αποχρώσεις όπως το τιρκουάζ, το φούξια και το πορτοκαλί που θα αλλάξουν όλη την ενέργεια του χώρου.

Επόμενη πινελιά είναι τα διακοσμητικά ψάθινα καλάθια που εκτός από την ιδιαίτερη διακόσμηση που θα χαρίσουν, θα σας φανούν πολύ χρήσιμα στην οργάνωση των μικροαντικειμένων σας. Αν θέλετε να απογειώσετε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψάθινες τσάντες παραλίας ως διακοσμητικά καλάθια και να βάλετε μέσα βιβλία, περιοδικά ή ό,τι άλλο θεωρείτε ότι μπορεί να ταιριάζει. Αν σας αρέσει πολύ αυτό το χαλαρό, άνετο στυλ, βάλτε μερικές μαξιλάρες δαπέδου είτε σε ψάθα είτε απλώς σε γήινες αποχρώσεις που θα ταιριάξουν με τις υπόλοιπες φυσικές υφές.

Μια από τις αγαπημένες τάσεις των τελευταίων ετών είναι τα φωτιστικά οροφής, δαπέδου ή ακόμη και κάποιο πορτατίφ από bamboo, ξύλο ή ψάθα. Τα φωτιστικά αυτού του είδους υποστηρίζουν φανταστικά τη boho διακόσμηση και το χαλαρό στυλ, επομένως μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο που θα ταιριάζει στο χώρο σας και να κάνετε αλλαγές μόνο σε μερικές μικρές λεπτομέρειες για να προσαρμόζετε τη διακόσμηση στην κάθε εποχή.

Ιδέα για την είσοδο του σπιτιού: ένα ψάθινο μικρό χαλί, μια ψάθινη τσάντα θαλάσσης στην οποία μπορείτε να αφήσετε μια πετσέτα θαλάσσης να πέφτει προς τα έξω και μερικά ψάθινα καπέλα στον τοίχο για διακόσμηση! Αν θέλετε να αποφύγετε τα πιαστράκια στον τοίχο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καλόγερο και να τα κρεμάσετε εκεί. Έτσι, όποτε ετοιμάζεστε να φύγετε από το σπίτι, θα νιώθετε ότι φεύγετε για παραλία!

Κάποιες επιπλέον υφές που παραπέμπουν σε καλοκαιρινή διακόσμηση είναι το λινό και το κροσέ. Μας φέρνουν στο μυαλό τα ρούχα που παίρνουμε μαζί στις διακοπές και τη χαλάρωση που απολαμβάνουμε εκεί. Τέτοιες ποιότητες θα συναντήσετε πιο συχνά σε τραβέρσες και σουπλά που μπορούν να διακοσμήσουν το τραπέζι της κουζίνας, αλλά και σε πετσέτες φαγητού. Σίγουρα χρειαζόμαστε πιο ελαφριά υφάσματα και σε καλοκαιρινά ριχτάρια καναπέ και σε σκεπάσματα κρεβατιού, όμως εκεί συναντάμε περισσότερο βαμβακερά υφάσματα και όχι κροσέ και λινό.

 Χρώματα καλοκαιριού

Αναμφισβήτητα τα χρώματα του καλοκαιριού είναι το λευκό και οι αποχρώσεις του μπλε! Το λευκό αναδεικνύει μοναδικά το γαλάζιο, το θαλασσί, το τιρκουάζ, το έντονο μπλε της θάλασσας, φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από κυκλαδίτικα νησιά και ατελείωτες βόλτες στα σοκάκια τους. Ποιος δεν θα ήθελε να νιώθει αυτή την αίσθηση όταν επιστρέφει από μια κουραστική μέρα στη δουλειά; Βρείτε με ποιον τρόπο θα μετατρέψετε κάθε δωμάτιο στο δικό σας ονειρεμένο, καλοκαιρινό τοπίο.

΄Ενα σαλόνι δίπλα στη θάλασσα

Το πιο εύκολο που μπορείτε να κάνετε είναι να στρώσετε ένα λευκό ριχτάρι στον καναπέ σας και να προσθέσετε μαξιλαράκια στην αγαπημένη σας μπλε απόχρωση συνδυάζοντάς τα με μερικά λευκά. Αντίστοιχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπλε ριχτάρι και να παίξετε με συνδυασμό λευκών και μπλε μαξιλαριών.

Αντίστοιχα μπορείτε να κινηθείτε και στις κουρτίνες. Αν θέλετε το χρώμα της θάλασσας σε μεγάλη επιφάνεια στο χώρο, επιλέξτε αποχρώσεις του μπλε. Διαφορετικά, ένα λευκό ή ένα μπεζ-εκρού θα δέσει αρμονικά και με τις επιφάνειες από ξύλο, ψάθα ή bamboo.

Ενισχύστε την μπλε διακόσμηση με βάζα σε περίεργες αποχρώσεις του που θα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του σαλονιού. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς και με τα νέα σχέδια που έχουν έρθει στο Spitishop και κλέβουν τις εντυπώσεις όπου τοποθετούνται. 

Το χαλί θα παίξει και σε αυτό το δωμάτιο σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό επιλέξτε το σχέδιο που σας κάνει να νιώθετε πιο χαλαρά. Ένα tip που θα δώσουμε εδώ, είναι να ταιριάξετε μαξιλάρες δαπέδου σε μπλε χρώμα.

Καλοκαιρινή διάθεση και στη κρεβατοκάμαρα:

Πανεύκολες αλλαγές που θα ενισχύσουν όλη την ατμόσφαιρα. Επιλέξτε συνδυασμούς ανάμεσα σε λευκά σεντόνια με πικέ κουβέρτα σε απόχρωση του μπλε, λευκή πικέ κουβέρτα απλωμένη με ατημέλητο τρόπο πάνω σε γαλάζια σεντόνια ή σεντόνια με σχέδια σε μπλε απόχρωση.

Αν θεωρείτε μεγάλη αλλαγή τα σκεπάσματα του κρεβατιού, μπορείτε να κρατήσετε κάποια δική σας ουδέτερη απόχρωση όπως λευκό ή μπεζ και να βάλετε απλώς 2-3 διακοσμητικά μαξιλαράκια ή μαξιλαροθήκες σε μπλε αποχρώσεις.

Το μπλε της θάλασσας στο μπάνιο

Αν το μπάνιο σας είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις, είναι πάρα πολύ εύκολο να του δώσετε καλοκαιρινό αέρα αφού συνήθως κατακλύζεται από αρκετό λευκό. Πρώτο βήμα για να “σπάσετε” το λευκό, είναι οι πετσέτες.

Επιλέξτε ένα σετ στην απόχρωση του μπλε που ενισχύει την καλοκαιρινή, δροσερή σας διάθεση ή ακόμη και ένα μπουρνούζι. Έπειτα, μπορείτε να συνεχίσετε με κουρτίνες ή πατάκια μπάνιου σε αντίστοιχες αποχρώσεις.

Τέλος, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μερικά καλαθάκια σε μπλε απόχρωση ή κάποιο ψάθινο για αποθήκευση των ειδών που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο σας και συνδυάστε τα με αξεσουάρ μπάνιου σε λευκό ή μπλε χρώμα.

Tips καλοκαιρινής διακόσμησης για την κουζίνα:

Στην κουζίνα συνηθίζουμε να κάνουμε μικρές αλλαγές ανά εποχή. Ένα τραπεζομάντηλο, μια τραβέρσα ή σουπλά σε χρώματα που θα βλέπατε σε ένα σπίτι στο νησί είναι αρκετά για να δώσουν αέρα ανανέωσης.

Μια άλλη επιλογή για το τραπέζι είναι να χρησιμοποιήσετε ψάθινα σουπλά που παραπέμπουν σε γεύμα σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι. Συνδυάστε τα με πετσέτες φαγητού σε λευκό ή μπλε χρώμα για καλύτερο αποτέλεσμα.

Extra tip: Οι λάτρεις των μεγάλων αλλαγών, μπορούν να βάψουν έναν τοίχο σε μια απόχρωση του μπλε ή σε μια απόχρωση που θα κάνει “νερά” και θα σας ταξιδεύει σε παραλίες. Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, στο Spitishop φέτος, θα βρείτε μια εκπληκτική συλλογή με ιδιαίτερες ταπετσαρίες και πρωτότυπα αυτοκόλλητα για τον τοίχο και τα παράθυρα με καλοκαιρινά και tropical σχέδια που θα αναζωογονήσουν κάθε χώρο. Για απόλυτο tropical look, βάλτε μερικά διακοσμητικά κλαδιά φοίνικα σε ιδιαίτερα βάζα σε σημεία του σπιτιού που θα φαίνονται έντονα.

Διακόσμηση με κοχύλια

Πρόκειται για το απόλυτο καλοκαιρινό διακοσμητικό που είναι απίθανο να μην συναντήσετε σε ένα νησιώτικο σπίτι! Σε κάποιους αρέσει πολύ να συλλέγουν ως ενθύμιο αληθινά κοχύλια από τις παραλίες που επισκέπτονται. Κάποιοι άλλοι τα προτιμούν σε έντονα διακοσμητικά πάνω στο τραπέζι, τον τοίχο, ακόμη και στο μπάνιο.

Μπορείτε να τα απλώσετε μόνα τους ή να τα βάλετε σε κάποιο δίσκο μαζί με ένα κερί ή ένα αρωματικό χώρου ή σε ένα γυάλινο βάζο. Για τις απογευματινές-βραδινές ώρες χρησιμοποιήστε διακοσμητικές γιρλάντες με φωτάκια ή ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά για να δώσετε μαγική ενέργεια στο χώρο. 

Ακόμη, μπορείτε να διακοσμήσετε έναν αγαπημένο σας τοίχο, χρησιμοποιώντας κορνίζες τοίχου στις οποίες θα κολλήσετε κοχύλια, διαβρωμένα ξυλαράκια που έχετε βρει στην παραλία και ό,τι άλλο σας φέρνει στο νου καλοκαίρι.

Κλείνοντας, στο Spitishop θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε διακοσμητικά τοίχου, τραπεζιού, κάδρα και πίνακες, που θα ταιριάξουν με την ατμόσφαιρα που έχετε δημιουργήσει και θα δώσουν μια πιο αρμονική εικόνα.

Ελπίζουμε να σας ταξιδέψαμε λίγο στις καλοκαιρινές διακοπές και να σας δώσαμε ιδέες για να τις απολαύσετε νωρίτερα με μερικές αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Ετικέτες DECO,ΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!