Ιταλία: Θύελλα αντιδράσεων για τη δολοφονία της πασίγνωστης καφέ αρκούδας «Αμαρένα»


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο θάνατος της Αμαρένα, μιας καφέ αρκούδας. Ένας 56χρονος Ιταλός την πυροβόλησε, όταν το ζώο προσπάθησε να μπει στο κτήμα του μαζί με τα δύο μωρά της.

Όπως δήλωσαν ειδικοί στον Ιταλικό Τύπο, η αρκούδα ενδέχεται να έφυγε από τα όρια του πάρκου για να βρει τροφή και νερό ενόψει του χειμώνα. Η αρκούδα ήταν γνωστή στην περιοχή και είχε πάρει το όνομά της από μια ποικιλία μαύρου κερασιού που της άρεσε ιδιαίτερα.

Ο κυβερνήτης δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η δολοφονία ήταν ακατανόητη και ότι ήταν μια «πολύ σοβαρή πράξη εναντίον ολόκληρης της περιοχής του Abruzzo που αφήνει πόνο και οργή».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Gilberto Pichetto έκανε λόγο για ένα «πολύ σοβαρό επεισόδιο» και δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί ότι τα δύο μικρά της προστατεύονται και παραμένουν ελεύθερα.

Η Αμαρένα ήταν μία από τις περίπου 60 απειλούμενες με εξαφάνιση αρκούδες του Μαρσικού που ζουν στο εθνικό πάρκο του Abruzzo και είναι ιθαγενείς της κεντρικής Ιταλίας.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!