Θρίλερ στην Κρήτη με άρωμα τρομοκρατίας και εμπλοκή της ΕΥΠ


Θρίλερ στον Μυλοπόταμο της Κρήτης με πρωταγωνιστή έναν Βρετανό υπήκοο ιορδανικής καταγωγής, ο οποίος ήρθε για διακοπές με την οικογένεια του στην Ελλάδα ενώ βρισκόταν στην «κόκκινη λίστα» των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, και η Αστυνομία, ενεργώντας άμεσα και αποτελεσματικά, κατάφερε να τον εντοπίσει αμέσως μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα την περασμένη Κυριακή, να τον «λοκάρει» και να αποκωδικοποιήσει τις κινήσεις του προκειμένου να εξακριβώσει αν είχε επαφές με ύποπτα πρόσωπα ή ετοίμαζε κάτι.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ιορδανός με το βρετανικό διαβατήριο, είχε μπει στο στόχαστρο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για εμπλοκή σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία. Στην Ελλάδα ήρθε στα τέλη Αυγούστου και συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή με τη σύζυγο και τα παιδιά του για να περάσει λίγες ημέρες διακοπών στον Μυλοπόταμο. Οι αξιωματούχοι της ΕΥΠ, μόλις ενημερώθηκαν από τους Άγγλους συναδέλφους τους, τον έθεσαν σε παρακολούθηση και τελικά χθες μετά από συνεννόηση με το Ηνωμένο Βασίλειο, τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Ο άνδρας επιβιβάστηκε σήμερα το μεσημέρι σε αεροπλάνο και επέστρεψε στην Αγγλία καθώς οι Βρετανοί αξιωματούχοι ζήτησαν από τους Έλληνες συναδέλφους τους να τον μπλοκάρουν, να τον βάλουν στο πρώτο αεροσκάφος και να τον απελάσουν από τη χώρα.

Πηγή: protothema.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!