Θεσσαλονίκη: Αρνήθηκε πως είχε πρόθεση να σκοτώσει τα παιδιά του ο 62χρονος


Στη φυλακή ο 62χρονος απόστρατος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως προφυλακίστηκε. Αρνήθηκε πως είχε πρόθεση να σκοτώσει τα παιδιά του .

Δεν έπεισε την ανακρίτρια με τα όσα ισχυρίστηκε ο 62χρονος πατέρας που κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο του μαζί με τα 2μιση ετών δίδυμα παιδιά του και αποπειράθηκε να ανατιναχτεί βάζοντας φωτιά σε μια φιάλη υγραερίου.

Με σκυμμένο το κεφάλι και καλυμμένο το πρόσωπό του ο 62χρονος που κλειδώθηκε μαζί με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο, ανοίγοντας μία φιάλη υγραερίου, οδηγήθηκε στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Επί ώρες ο κατηγορούμενος, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τα παιδιά του και υποστήριξε ότι ήθελε να «φοβίσει» την πρώην σύζυγό του.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω τα παιδιά μου. Έστησα ένα σκηνικό για να εκφοβίσω τη γυναίκα μου. Η διαρροή αερίου ήταν ελεγχόμενη. Είχα τις αισθήσεις μου μέχρι τέλος. Το λέει και η μάνα των παιδιών. Δεν άνοιξα την πόρτα γιατί ήθελα να διαμαρτυρηθώ με αυτόν τον τρόπο», ισχυρίστηκε ο 62χρονος.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης. Η μητέρα των παιδιών ειδοποίησε την Αστυνομία, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της οποίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Μέσα στο όχημα εντοπίστηκαν δύο φιάλες υγραερίου, η μία εκ των οποίων ανοιχτή, αναπτήρες, χάπια στη θέση του συνοδηγού και το αυτοσχέδιο σωληνάκι που είχε βγάλει ο 62χρονος από το παράθυρο για να μπορεί να αναπνεύσει.

Ο 62χρονος, εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους και οπλοφορία δεν κατάφερε να πείσει. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως οδηγήθηκε στις φυλακές.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!