Η Beyoncé δημοσιεύει ένα νέο video του «Freedom» για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού


Η φωνή της Beyoncé οδηγεί την εκστρατεία για την ελευθερία και τα δικαιώματα των κοριτσιών.

Η Beyoncé έδωσε νέα πνοή στο τραγούδι «Freedom», μετά την εμφάνισή του σε ένα ντοκιμαντέρ της καμπάνιας «Global Goals» που απαιτούσε την ελευθερία των κοριτσιών.

Η ταινία, που ονομάζεται «#FreedomForGirls», κυκλοφόρησε για να σηματοδοτήσει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού (11 Οκτωβρίου) και να προβάλλει μερικά από τα ανησυχητικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του γάμου των παιδιών, της πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εμπορία.

Υποστηριζόμενη από τη UNICEF και το Ίδρυμα «Bill and Melinda Gates», η ταινία περιλαμβάνει νέες δεσμεύσεις για τη στήριξη γυναικείων κινημάτων σε όλο τον κόσμο.

«Πιστεύω ότι τα ενδυναμωμένα κορίτσια έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν κοινωνίες. Το μέλλον τους είναι γεμάτο με δυνατότητες, αλλά η συνεχιζόμενη πρόοδος δεν είναι αναπόφευκτη», δήλωσε η Melinda Gates.

«Εκατομμύρια κορίτσια εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια στην υγεία, την εκπαίδευση και την ευημερία τους, μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες. Αλλά είμαι αισιόδοξη γιατί γνώρισα τόσα πολλά κορίτσια που αγωνίζονται ήδη για αλλαγή στις κοινότητές τους. Γνωρίζουν ότι ένας ίσος κόσμος είναι ένας μεγαλύτερος κόσμος για όλους και αυτή η ταινία αντικατοπτρίζει το πνεύμα και την αποφασιστικότητά τους», πρόσθεσε.

Απίστευτο λάθος με το «Lemonade» της Beyoncé:
Τυπώθηκε στη θέση του ένα άλλο punk άλμπουμ

«Το φιλμ του περασμένου έτους, το οποίο επικεντρώθηκε στις γυναίκες, ήταν χαρούμενο, παιχνιδιάρικο και αισιόδοξο. Το παγκόσμιο πολιτικό τοπίο άλλαξε δραματικά το τελευταίο έτος – δεν είναι πλέον αρκετή η γιορτή της γυναικείας αλληλεγγύης», δήλωσε η σκηνοθέτρια της ταινίας MJ Delaney.

«Η φετινή ταινία είναι προκλητική και απαιτεί την αλλαγή, με πολλά νεαρά κορίτσια να δίνουν τη φωνή σε μια ολόκληρη γενιά μικρών κοριτσιών για τα οποία είναι επιτακτική η επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων μέχρι το 2030. Πέρυσι σηματοδοτήσαμε την εικοστή επέτειο του «Girl Power». Φέτος γιορτάζουμε μία νέα και διαφορετική γενιά δυναμικών κοριτσιών, χρησιμοποιώντας τον ύμνο διαμαρτυρίας του σήμερα, το “Freedom” της Beyoncé, επειδή αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η δράση», κατέληξε.

Στο βίντεο, ανάμεσα σε εικόνες αρκετών κοριτσιών, η Beyoncé επισημαίνει θλιβερά στατιστικά στοιχεία: Το 71% των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων είναι κορίτσια, ενώ 130 εκατομμύρια κορίτσια είναι εκτός της εκπαίδευσης. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να συγκεντρωθούν κεφάλαια για να βοηθηθούν αυτά τα κορίτσια.

Το «Freedom» συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία δισκογραφική δουλειά της Beyoncé, το πολυβραβευμένο «Lemonade», που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2016.

Στο τραγούδι συμμετέχει ο Kendrick Lamar.

Συνεργασία «βόμβα»:
Η Beyoncé στο remix του «Mi Gente» των J Balvin και Willy William

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!