
Η Μίνα Αρναούτη μιλά για πρώτη φορά μετά το δυστύχημα με τον Παντελή Παντελίδη: «Πρέπει να μάθουν το Γολγοθά μου»
«Έλεος, φτάνει πια! Γιατί τόσα άσχημα χτυπήματα στο Facebook, στο Instagram, παντού… Με αποκαλούν «βίζιτα» και «πουτ@ν@», χωρίς καν να γνωρίζουν τον Γολγοθά που πέρασα και συνεχίζω να περνάω», δηλώνει η Μίνα Αρναούτη στην πρώτη της συνέντευξη, στο Πρώτο Θέμα, μετά το τροχαίο στις 18 Φεβρουαρίου 2016, που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη και άλλαξε για πάντα τις ζωές πολλών ανθρώπων.
Η 30χρονη κοπέλα «άνοιξε την καρδιά της» στην Λίνα Κεκέση και μίλησε για το Γολγοθά που βιώνει, για τη μοιραία βραδιά του δυστυχήματος αλλά και για τους δαίμονες που παλεύει.
«Πριν το τροχαίο είχαμε βγει έξω και διασκεδάσαμε. Το κακό όμως έγινε. Εγώ είχα τις αισθήσεις μου μετά το συμβάν, αλλά θυμάμαι αμυδρά εικόνες. Εκείνη την ώρα ήμουν τόσο παγωμένη που δεν ένιωθα καθόλου πόνο. Δεν είχα καταλάβει καν που τραυματίστηκα. Θυμάμαι τους διασώστες και τους πυροσβέστες που έρχονταν από πάνω και τους ρωτούσα αν είναι καλά ο Παντελής, αν έπαθε τίποτα, και μάλιστα αυτό το έχουν καταθέσει και οι ίδιοι», δήλωσε ξεκαθαρίζοντας και από τη δική της πλευρά την κατάσταση όσον αφορά στο ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο.
Η ζωή της Μίνας άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά εκείνη δεν χάνει το χαμόγελο και την αισιοδοξία της. Γνωρίζει καλά πως όσο φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όμως δεν σταματά να ονειρεύεται κι ας φοβάται για το αύριο. «Η ζωή μου διαλύθηκε κυριολεκτικά. Γύρισα πίσω στη Μυτιλήνη απ’ όπου είχα φύγει γεμάτη όνειρα… Δούλευα, ήμουν ανεξάρτητη και τώρα όπως βλέπετε δεν μπορώ. Είχα τα χρήματά μου, τους φίλους μου, τη ζωή μου και ονειρευόμουν. Και σήμερα κάνω όνειρα. Δεν το βάζω κάτω, αλλά οι σκέψεις μου είναι στο στάδιο της αποθεραπείας. Κάθε μέρα επί δυο ώρες κάνω φυσιοθεραπείες. Είναι δύσκολο όταν έχεις τραυματίσει χέρι και πόδι», συμπληρώνει.
Τα σχόλια που δέχεται η νεαρή κοπέλα στα social media είναι εκατοντάδες. Εκεί που ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο στον πολύ κόσμο έγινε «διάσημη» και οι followers της δεκαπλασιάστηκαν το ίδιο και οι haters. «Με κάνουν να νιώθω ενοχές που κατάφερα να κρατηθώ στη ζωή. Σαν να λένε “γιατί εσύ και όχι ο Παντελίδης”… Τι θα πρέπει να κάνω δηλαδή για να σεβαστούν το Γολγοθά μου, να βγαίνω στα κανάλια κλαίγοντας και φωνάζοντας;… Ο πόνος μου είναι βουβός. Όλο αυτό το περνάω μόνη και το κλείνω μέσα μου. Προσπαθούν να χτυπήσουν την προσωπικότητά μου με διάφορους βάρβαρους τρόπους. Προσπαθούν να με εκμηδενίσουν», αναφέρει με πόνο ψυχής.
Η Μίνα Αρναούτη εξηγεί επίσης πώς είναι η υγεία της αλλά και γιατί δεν έδωσε άμεσα κατάθεση για το τροχαίο. «Μου έκαναν τραχειοστομή και για έναν μήνα δεν μιλούσα. Ούτε να κλάψω μπορούσα και γι’ αυτό αδυνατούσα να δώσω κατάθεση» και συμπληρώνει «Το σώμα μου είναι γεμάτο ουλές και πρέπει να κάνω και άλλα χειρουργεία για να κλείσουν. Ίσως χρειαστεί να κάνω ακόμη ένα χειρουργείο στο χέρι. Αυτή τη στιγμή θέλω να ηρεμήσω ψυχολογικά. Είναι επώδυνη διαδικασία. Προσπαθώ να ξεπεράσω την εικόνα μου στο νοσοκομείο, γιατί αυτό έχω ανάγκη».
Τονίζει συνεχώς πως στο πλευρό της είναι οι μητέρα της και κάποιοι φίλοι της και ζητά απεγνωσμένα να σεβαστούν τον Γολγοθά της και τον πόνο της που είναι βουβός. «Τι θα έπρεπε να κάνω για να σεβαστούν το Γολγοθά μου, να βγαίνω στα κανάλια κλαίγοντας και φωνάζοντας;», αναρωτιέται η Μίνα.
Όσον αφορά στην οικογένεια του Παντελή Παντελίδη και την επαφή που είχε μαζί τους δηλώνει: «Ένα μήνα περίπου μετά το δυστύχημα και ενώ βρισκόμουν ακόμη στην Εντατική, ήρθε ο Τριαντάφυλλος, ο αδελφός του Παντελή, ο οποίος γνώριζε ότι καθόμουν στο πίσω κάθισμα, αλλά όχι από ποια πλευρά, ρωτώντας να μάθει που είχα τραυματιστεί, όπως επίσης για το συμβάν και την υγεία μου. Αυτό ήταν. Μια φορά μόνο και ποτέ ξανά».
Η Μίνα Αρναούτη, τέλος νιώθει την ανάγκη να μιλήσει και για τις περιβόητες αποζημιώσεις, αναφέροντας: «Αυτό που με νοιάζει περισσότερο δεν είναι η αποζημίωση, όπως κάποιοι λένε, αλλά η ζωή και το μέλλον μου. Η νέα κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσω εγώ και η μητέρα μου. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι».