Η Μέγκαν Μαρκλ ζητά να δει τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις κατηγορίες περί εκφοβισμού


Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και της Μέγκαν Μαρκλ σχετικά με τις κατηγορίες περί εκφοβισμού και ανάρμοστης συμπεριφοράς προς το προσωπικό του παλατιού, με την δεύτερη να ζητά να δει το έγγραφο που αποδεικνύει τις κατηγορίες.

 Η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ότι τη διαλεύκανση της υπόθεσης θα αναλάβει μία εξωτερική νομική εταιρία και ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να εμπλακούν στην έρευνα. Οι κατηγορίες προς το πρόσωπο της Μέγκαν Μαρκλ γνωστοποιήθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς ο τότε γραμματέας Τύπου του ζευγαριού Τζέισον Νάουφ είχε αναφερθεί στο γεγονός προκαλώντας την οργή του ζευγαριού.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νομικής διαμάχης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής της Μέγκαν είχαν απαγορεύσει στους βασιλικούς βοηθούς να παραστούν στο δικαστήριο. Τώρα όμως θα τους δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν για τα περιστατικά στην έρευνα που θα διεξαχθεί από εξωτερικό παράγοντα.

Τον Φεβρουάριο δύο από τα ανώτερα μέλη του βασιλικού προσωπικού επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς περί εκφοβισμού από την Μέγκαν, με ένα τρίτο να έρχεται να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι «είχαν ταπεινωθεί». Η Μέγκαν αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Σε απάντηση η Βασίλισσα έχει διαβιβάσει το αίτημα στον Πρίγκιπα της Ουαλίας, του οποίου οι πλησιέστεροι βοηθοί έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν αναζήτηση αρχείων.

Η επιστολή του Τζέισον Νάουφ είχε σταλεί τον Οκτώβριο του 2018, όταν οι Σάσεξ ζούσαν ακόμη στο παλάτι του Κένσινγκτον, και ανέφερε τα εξής: «Ανησυχώ πολύ για το ότι η Δούκισσα μπόρεσε να εκφοβίσει δύο μέλη του βασιλικού προσωπικού τον περασμένο χρόνο. Η μεταχείριση που δέχτηκε ο … ήταν εντελώς απαράδεκτη. Κακομεταχειρίστηκε τον … χωρίς καν να σκέφτεται ότι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της. Τα γνωρίζουμε αυτά από αναφορές ανθρώπων που υπήρξαν μάρτυρες». Το email στάλθηκε στον Σίμον Κέιζ, τον τότε ιδιωτικό γραμματέα του Δούκα του Κέιμπριτζ και νυν γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με μία βασιλική πηγή: «Τα χειρότερα δεν έχουν βγει ακόμα στη φόρα. Υπάρχουν μερικές σκληρές ιστορίες να ειπωθούν».

Πηγή: protothema.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!