Η δύσκολη εξίσωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού


Με τις παραδόσεις των εμβολιων να αυξάνονται και το εμβολιαστικό πρόγραμμα να προχωρά ομαλά – η κυβέρνηση στρέφει τώρα την προσοχή της στο δύσκολο σταυρόλεξο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.
Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ξεκινά από τους υγειονομικούς και τους εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας – ωστόσο όπως αποκάλυψε στο MEGA ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, εξετάζεται να υπάρχουν και πειθαρχικες ποινες όπως συμβαινει και με τα self test στο δημόσιο τομέα.

Οι εργαζομενοι στα νοσοκομεια επιμένουν να δηλώνουν αντιθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμο υπσοτηριζοντας ότι η πλειοψηφια των υγειονομικων θα εχει εμβολιαστεί μεσα στο επομενο χρονικο διαστημα.

Η υποχρεωτικοτητα του εμβολιου ενδεχεται να εφαρμοστει και σε νευραλγικούς τομείς του δημόσιου τομέα ειδικα σε χωρους οπου υπαρχουν ευπαθεις ομαδες καθως , σε υπηρεσιες που εξυπηρετουν πολιτες αλλα και στην εκπαιδευτικη κοινοτητα.

Η κυβέρνηση πάντως επιθυμεί να συνδέσει τη συζήτηση με τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται για τις δυνατότητες και τα κίνητρα που θα έχουν όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως…. τα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους ξεκαθαρίζει ο Άκης Σκέρτσος

Η κυβέρνηση περιμενει την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής που απαρτίζεται από έγκριτους νομικους η οποια εξεταζει και αξιολογεί όλες τις ηθικές και νομικές παραμέτρους του θέματος της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!