Η ατζέντα της εβδομάδας (22-24/11): Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το ΠΣΚ


ΘΕΑΤΡΟ: Μήδεια @Θησείον, ένα θέατρο για τις Τέχνες

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» και «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;», το θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό έργο και συγκεκριμένα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια».

Μάλιστα, τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος Μάκης Παπαδημητρίου!  Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος ηθοποιός συνεργάζεται με τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε ένα ισχυρό «πάντρεμα» με ένα έργο – πρόκληση κι έναν θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου, Άννα Κλάδη. Στον ρόλο της Καλόγριας Πόλυ η Μίνα Αδαμάκη!

Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη, παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και φέρει την υπογραφή της Monika!

Η παράσταση του Θησείου φιλοδοξεί, με την σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας

Λίγα λόγια για το έργο

Η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) αποτελεί μια από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας κι έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία ανά περιόδους στο θέατρο Στοά με την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Θανάση Παπαγεωργίου, όπως επίσης από άλλους θιάσους σε καλοκαιρινές περιοδείες στην Ελλάδα. Η τελευταία φορά που ανέβηκε στην χώρα μας ήταν το 2015 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Απ’ το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε το στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Με την μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια -μέχρι δακρύων από τα γέλια- κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα. Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Υπόθεση: Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια! Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Αντί να σφάξει τα παιδιά της σκοτώνει κάτι συμμαθητές τους που είχανε πάει στο σπίτι να τα συναντήσουν.

Συντελεστές:

Διασκευή – Απόδοση στίχων – Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη μουσική * : Monika
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Χορογραφίες-Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη – Ερωφίλη Κλέπκου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Παπασάββα
Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Μαριάννα Κολυβοδιάκου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων: Γιάννης Μαθές
Παραγωγή: Μυθωδία

Διανομή:
Μήδεια: Μάκης Παπαδημητρίου
Οιδίποδας: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Ευριπίδης: Γιάννης Δρακόπουλος
Ιάσωνας: Νίκος Πουρσανίδης
Τροφός: Γεράσιμος Σκαφίδας
Αντιγόνη: Μπέτυ Αποστόλου
Κορυφαία Χορού: Άννα Κλάδη

Στον ρόλο της Καλόγριας Πόλυ η Μίνα Αδαμάκη!

Ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων: Γιάννης Μαθές

Πληροφορίες

Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες
Πρεμίερα: Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τέταρτη: 19:00
Πέμπτη: 19:00
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 19:00
Κυριακή 19:00

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα  23/12/19  21:15
Δευτέρα  30/12/19  21:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
110 ‘

LIVE: Waterboys @Piraues Academy 117 (22/11)

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη τους στη χώρα μας και οι The Waterboys επιστρέφουν ξανά στην Αθήνα για δύο show γεμάτα με τις αγαπημένες μας αναμνήσεις και όχι μόνο!

H ροκ μπάντα, που με τη μελωδικότητα και το λυρισμό της, σημάδεψε τις δεκαετίες του 80 και του 90 διεθνώς, παραμένει ευρηματική και δραστήρια και έχοντας στις αποσκευές της τον τελευταίο της δίσκο, Where The Action Ιs, γυρίζει ξανά τον κόσμο για να γεμίσει με μουσική τις περιπέτειες μας!

«Το σετ μας αλλάζει από τη μία συναυλία στην άλλη και τα τραγούδια που παίζουμε είναι απλώς τα τραγούδια που μας αρέσει να παίζουμε. Δεν σκεφτόμαστε ότι ανήκουν σε κάποιο μουσικό κίνημα, όπως και εμείς», λέει ο Mike Scott στο sdcitybeat.

Οι Waterboys και ο Mike Scott, τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία. O Mike Scott στην πρώτη περίοδο των Waterboys, την εποχή της «μεγάλης μουσικής», που ξεκινά με το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ, ξεδιπλώνεται στο δεύτερο, A Pagan Place και κορυφώνεται στο τρίτο τους άλμπουμ, This Is The Sea («The Pan Within» και «The Return of Pan»), δεν σταμάτα να αναζητά τον αρχαίο θεό Πάνα!

Τον θεό, συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση, τον θεό – σύμβολο της μοναχικότητας και της μοναξιάς. Τον αρχαίο θεό που ζούσε ελεύθερος στη φύση, στα βουνά της Αρκαδίας, δίπλα σε ποτάμια και ρυάκια, ακούγοντας τον ήχους του νερού και εμπνεόμενος από το βουητό τους, δημιουργούσε φανταστικές μελωδίες, που γοήτευαν και κόλαζαν ακόμα και θεούς!

Δυο βραδιές γεμάτες με καθαρόαιμη ροκ μουσική από το εμβληματικό συγκρότημα που ισχυρίζεται πως… «έχουμε ακούσει τη «μεγάλη μουσική» και από τότε δεν είμαστε ποτέ πια οι ίδιοι».

Οι Waterboys φέρνουν μαζί τους τη μέθη της μουσικής! Έχουν ένα μοναδικό ταλέντο να παρασύρουν το κοινό σε μονοπάτια μαγικά και στο τέλος του ταξιδιού να δίνουν άλλο νόημα στις στιγμές του.

Το Ταμείο ανοίγει στις 19:00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30
Waterboys on stage: 21:30

Πειραιώς 117, Πετράλωνα, 210 3626 540

Μιρέλα Πάχου @ Σταυρός του Νότου Plus (22/11)

Από την Παρασκευή 15 Νοέμβριου και για 4 Παρασκευές η Μιρέλα Πάχου μας υποδέχεται στο Σταυρό του Νότου Plus, για να στήσουμε μαζί της το πιο ξεχωριστό πάρτι του χειμώνα. Πρώτος καλεσμένος στο πάρτι ο Χρήστος Δάντης.

Με την αστείρευτη ενέργεια, το χαμόγελο και βέβαια το ακορντεόν της, η Μιρέλα Πάχου σχεδιάζει τις ιδανικές μουσικές βραδιές, με όλα τα τραγούδια που θα θέλαμε να χορέψουμε και όλους τους καλλιτέχνες που θα θέλαμε να συναντήσουμε.

Ο πρώτος καλεσμένος στο πάρτι ήταν ο Χρήστος Δάντης που ξεσήκωσε τον κατάμεστο Σταυρό του Νότου με τις διαχρονικές επιτυχίες του.

Επόμενοι καλεσμένοι στο πάρτι είναι: ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Μύρωνας Στρατής (22/11), ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος (29/11), ο Μάρκος Κούμαρης (Locomondo) και η Νατάσα Θεοδωρίδου (6/12).

Μαζί τους κάθε Παρασκευή, σε ρόλο chef (και όχι μόνο), ο Βασίλης Γιακουμάρος! Συμμετέχει η χορευτική ομάδα «Dare to dance».

Τη χρονιά που μας πέρασε η Μιρέλα Πάχου βρέθηκε στο πλευρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Νίκου Πορτοκάλογλου, δίνοντας συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το καλοκαίρι πραγματοποίησε μία μεγάλη περιοδεία γεμάτη προσωπικές συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με τη δυναμική της παρουσία ως μουσικός και ως ερμηνεύτρια.

Οι Παρασκευές μας πια είναι γεμάτες swing και νησιώτικα, rock και λαϊκά, κέφι και φαντασία, ανατροπές και απροσδόκητες μουσικές συναντήσεις.

Ώρα έναρξης  22:00

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Δημήτρης Σινογιάννης: ηλεκτρική κιθάρα

Δημήτρης Μουτάφης: ηλεκτρικό μπάσο

Γιώργος Παππάς: παραδοσιακά έγχορδα

Παύλος Λογαράς: τύμπανα

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Anthony Joseph @Half Note (22-23-24-25/11)

Μάλλον δεν υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι ποιητές που να διδάσκουν δημιουργική γραφή σε πανεπιστήμιο και, παράλληλα, να εμφανίζονται σε πλήθη κόσμου σε διάφορα φεστιβάλ. Ο Anthony Joseph είναι η εξαίρεση ενώ το συγγραφικό του έργο (ποίηση, λογοτεχνία κ.λπ.) αυγαταίνει παράλληλα με το επιστημονικό και η καλλιτεχνική του υπόσταση γίνεται όλο και πιο σαφής. Για να γίνουμε κι εμείς πιο σαφείς, ο Anthony Joseph είναι μια ξεχωριστή καλλιτεχνική προσωπικότητα που πρωτοπορεί στη σύγχρονη αφροβρετανική μουσική σκηνή. Στην ουσία είναι ένας τζαζ ποιητής που αντλεί από την εδραιωμένη ήδη τζαζ ποίηση και τον σουρεαλισμό σε συνδυασμό με τις μουσικές του ρίζες, που είναι αυτές της Καραϊβικής και ιδιαίτερα του Τρίνινταντ, απ’ όπου και προέρχεται.

Ο Anthony Joseph είναι ένας διανοητής ράπερ που δεν αυτοεξαντλείται στα τυπικά του χιπ χοπ αλλά επιλέγει ζωντανές μουσικές από το πολιτισμικό του περιβάλλον για να δώσει μια ισχυρή μουσική ταυτότητα που ήδη έχει καταγραφεί σε επτά σημαντικούς δίσκους από το 2007 ως σήμερα που δίνουν μια νέα διάσταση στον συνδυασμό τζαζ φανκ και ποιητικού λόγου.

Ο Anthony Joseph γεννήθηκε στο Τρίνινταντ και η βασική του επίδραση ήταν η μουσική calypso ενώ στην εφηβεία του ανακάλυψε το ταλέντο του στο γράψιμο και γνώρισε τη μουσική reggae. Στην Αγγλία σπούδασε λογοτεχνία και γνώρισε το έργο του Gil Scott-Heron, του πρωτοπόρου αυτού τζαζ ποιητή και ράπερ. Από εκεί, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και η τέχνη του Anthony Joseph αναδείχθηκε με τέτοιους ρυθμούς που σήμερα να είναι ανάμεσα στους κορυφαίους του σύγχρονου ποιητικού τζαζ-ραπ, με συνεργασίες με εξέχοντες μουσικούς της μοντέρνας σκηνής σόουλ, τζαζ, world κ.λπ.

Anthony Joseph: φωνή, απαγγελία
Andrew John: μπάσο
David Bitan: ντραμς, κρουστά
Julien Lourau: σαξόφωνο

Πληροφορίες εδώ.

DJ SETS: Barbarella pres The Ultimate Video Mix Flashback

Το Σάββατο 23.11.2019 προβλέπεται σε ολόκληρο τον ουρανό της Αττικής, πτώση γαλαξιακών μουσικών και discoballs πάνω από το ναό της disco των Αθηνών, την μια και μοναδική μούσα του Απόλλωνα, την disco barbarella…
Το υπερθέαμα αυτό, θα ειναι διακριτό μόνο στην BARBARELLA, στον γνωστό χώρο που τιμούν χιλιάδες φίλοι μας, σε κάθε TOP revival event μας!
Χαρακτηριστικά της βραδιάς, το ατελείωτο κέφι, η ζωντάνια, και ο ασταμάτητος χορός, από τους θαμώνες και τους φίλους μας, που έχουν σκοπό μαζί με τους κορυφαίους 80’s DJ’s του τότε και του σήμερα, να εκτινάξουν στα ύψη τη libido, και την μουσική βραδιά, που μόνο η BARBARELLA ξέρει να προσφέρει στο κοινό της, και τους λάτρεις της Disco!

Γιατί, η Αθήνα χωράει μόνο σε μια disco, και αυτή είναι…η BARBARELLA Disco !!!

The Ultimate Flashback DJ’s line up:
Petros Bratakos Bratakos
Kostas Pap RMX
Guest VDJ Alexiou Kostas

ΦΑΓΗΤΟ: Ρακάδικο @Πειραιάς

Στη Στοά Κούβελου στον Πειραιά θα βρεις πράγματα που δεν τα συναντάς αλλού στην Αθήνα.  Όπως αυτή τη φωλιά από πατάτες τηγανητές που έχει μέσα της ντομάτα, φέτα, τηγανητά αυγά και μπέικον μαύρου χοίρου.

Ή αυτή την πίτα.

Ή τα ζυμαρικά, όπου έχει μεγάλη ποικιλία για ρακάδικο, που κολυμπάνε μέσα σε ένα κεφάλι τυρί.

Και δεν είναι τα μόνα. Για να πάρεις ιδέες του τι θα βρεις, μπες στο σάιτ του στο μενού.

Καραολή Δημητρίου 5, Πειραιάς, 2104178470

ΠΟΤΟ: Gypsy Jungle @Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Πώς συνδυάζονται τα τάπας με τα cocktails; Τι είναι το ελληνικό σούσι που εισβάλλει ανάμεσα τους; Οι απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν πάρα μόνο από δύο λέξεις: Gypsy Jungle. Ένα μαγαζί που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και κάτι την πορεία του στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και έχει προσελκύσει κόσμο και κοσμάκη χάρη στην αισθητική του, χάρη στον χώρο του πρωτίστως.

Αν πάλι δεν σε ψήνει να βγεις έξω για ποτό, μπορεί να έρθει το ποτό στο σπίτι σου. Αν μένεις σε περιοχές γύρω από το Παγκράτι, όπως Καισαριανή, Βύρωνα, Νέο Κόσμο, μπορείς να παραγγείλεις το cocktail. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας μόδας ή μιας νέας υπηρεσίας, με το Flask Cocktails να έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα σε πολλές περιοχές, ενώ υπάρχει και η ιδιαίτερη περίπτωση του Rizado στη Φορμίωνος που φτιάχνει μπέργκερ και cocktail.

The post Η ατζέντα της εβδομάδας (22-24/11): Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το ΠΣΚ appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!