Η απίστευτη αιτία που «σκοτώνει» την επιθυμία των αντρών για σεξ!


Το στρες, η κούραση και η κακή διάθεση είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που βάζουν «φρένο» στην αντρική ερωτική επιθυμία, δεν είναι όμως οι μόνες ούτε και προκαλούν έκπληξη.

Νέα ιταλική έρευνα αποκαλύπτει ότι ένας –ομολογουμένως απρόσμενος– παράγοντας σκοτώνει την επιθυμία των αντρών για σεξ περισσότερο κι από την κατάθλιψη ή και τη στυτική δυσλειτουργία!

 Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 298 άντρες, είχε σαν στόχο να εξερευνήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την αντρική λίμπιντο. Για τον σκοπό αυτόν, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν 13 αναλυτικά ερωτηματολόγια σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους κ.ά.

Όπως υπέδειξαν οι απαντήσεις των αντρών, η λίμπιντό τους δέχεται σφοδρό πλήγμα όταν το σεξ γίνεται με σκοπό την απόκτηση παιδιού, κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ερευνητές, στην περίπτωση αυτή οι άντρες επιβαρύνονται ψυχολογικά στη σκέψη ότι πρέπει να αποδώσουν στο κρεβάτι «κατά παραγγελία».

Δύο ακόμη αιτίες που φάνηκε να επηρεάζουν αρνητικά την αντρική σεξουαλική επιθυμία ήταν η απουσία ερωτικών ερεθισμάτων (π.χ. σκέψεις και φαντασιώσεις) αλλά και ο φόβος ότι δεν θα είναι καλοί στο σεξ.

«Η έρευνα αυτή είναι σημαντική» σχολιάζει ο Άλαν Πέισι, καθηγητής Ανδρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην Αγγλία «καθώς δείχνει ότι τελικά η αντρική σεξουαλική επιθυμία είναι πιο σύνθετη απ’ ό,τι πιστεύαμε». Όπως ο ίδιος προειδοποιεί, οι άντρες είτε αντιμετωπίζουν σοβαρό άγχος επίδοσης είτε απλώς χάνουν την επιθυμία για σεξ όταν η γυναίκα ζητά να κάνουν σεξ συγκεκριμένες μέρες και ώρες με απώτερο σκοπό τη σύλληψη.

Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι όσο πιο έντονη είναι η επιθυμία της γυναίκας να αποκτήσει παιδί τόσο λιγότερη όρεξη έχει ο άντρας για σεξ!

Συνέχεια άρθρου εδώ



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!