Η Άννα Μπιλιλή κάνει το ντεμπούτο της στη δισκογραφία!! | “Με λεν’ τσαχπίνα”!!


Μια νεαρή, ταλαντούχα τραγουδίστρια κάνει τα πρώτα της επίσημα βήματα στη δισκογραφία, παρουσιάζοντας το πρώτο της single, σε συνεργασία με την Final Touch!

Η Άννα Μπιλιλή, έχοντας καλλιτεχνική φλέβα από μικρή ηλικία, απαριθμεί πολλά έτη μουσικών σπουδών και ενασχόλησης με το τραγούδι.

Σήμερα μας τραγουδάει “Με λεν’ τσαχπίνα” – σε στίχους, μουσική και ενορχήστρωση του Άρη Μαραζόπουλου, πρόκειται για ένα τραγούδι σε έντεχνο/λαϊκό ύφος, με σαφείς ρετρό αναφορές, θυμίζοντας τις χρυσές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου!

Με την ζεστή, βελούδινη χροιά της φωνής της, η Άννα Μπιλιλή το ερμηνεύει με πάθος, μπρίο και τσαχπινιά!

Η ηχογράφηση έλαβε χώρα στο Studio Andromeda σε ηχογράφηση, μίξη και mastering του Λάζαρου Ακριβόπουλου, και την φωτογράφηση του εξωφύλλου επιμελήθηκε ο Γιώργος Σακελλαρίου.

 

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Άννα Μπιλιλή γεννήθηκε στην Αθήνα και απο τότε που θυμάται τον εαυτό της ασχολείται με τη μουσική. Αντλεί τις μουσικές της επιρροές απο την παλιά γνήσια ρεμπέτικη λαϊκη και παραδοσιακή μουσική και ακούσματα οπως Μ.Χατζιδάκι, Ρόζα Εσκενάζυ, Βασίλης Τσιτσάνης, Ελένη Βιτάλη, Χάρις Αλεξίου, Βίκυ Μοσχολιού, Fairuz.

Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο για 6 χρόνια όπου διδάχτηκε τη βυζαντινή και την ευρωπαική μουσική και τα μουσικά όργανα πιάνο, σαντούρι και ταμπουρά. Παράλληλα υπήρξε μέλος των παραδοσιακών συνόλων με καθηγητή το Χρυσόστομο Μητροπάνο και εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές ατομικά καθώς και με το σύνολο.

Το 2010 ξεκίνησε εναν κύκλο σπουδών στο ΤΕΤΤΙΞ με σπουδαίους καθηγητές μουσικής και την ίδια χρονιά πήρε μέρος με τη σχολή της στο ΚΥΤΤΑΡΟ σε μια βραδιά με την Ελένη Βιτάλη και τον Haig Yazdjian.

Ένα χρόνο αργότερα άρχισε τις σπουδές της πάνω στο σύγχρονο τραγούδι (πιάνο, θεωρητικά, χορωδια).

Το 2013, παράλληλα με τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου, συμμετείχε στην εκπροσωπήση της Ελλάδας στο Διεθνές Πανεπιστημιακό Φεστιβάλ Μουσικής (FIMU) στο Belfort της Γαλλίας. Την ίδια χρονιά σα μέλος των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου πήρε μερος σε μια συναυλία στην οποία τραγούδησε ντουέτο με τον Γιώργο Καραδήμο.

Το 2014 συμμετείχε σε μια συναυλία αφιερωμένη στο παραδοσιακό τραγούδι με επίτιμο μέλος τον Χρόνη Αηδονίδη και τη Βασιλική Καρακώστα. Τον ίδιο χρόνο πήρε μέρος στη συναυλία του Μουσικού σχολείου στο Θέατρο Βράχων ως μέλος της χορωδίας αποφοίτων.

Το 2015 δημιούργησε το μουσικό σχήμα “BandAnna”, με το οποίο ερμηνεύει έντεχνα-λαϊκά και παραδοσιακά ακούσματα.

Έχει εμφανιστεί σε διάφορα μουσικά μαγαζιά και μουσικές σκηνές όπως Χυτήριο, Μακάρι, Ροδάνι κ.α..

Το διάστημα 2014-2016 ασχολήθηκε με τις μελοποιήσεις ποιημάτων και συμμετείχε σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων και ποιητικών συλλογών.

Το 2018, μετά απο 6 χρόνια, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Σύγχρονο Τραγούδι, αποκτώντας το πτυχίο με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί”. Παράλληλα παρακολουθεί ανώτατα θεωρητικά και είναι ένα βήμα πριν την παρουσίαση του πρώτου της κομματιού.


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!