Ζακ Κωστόπουλος: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο του


Δεν κατέληξαν σε συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου οι ιατροδικαστές που διενήργησαν την νεκροτομή.

Απροσδιόριστα παραμένουν τα αίτια θανάτου του νεαρού επίδοξου ληστή του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας.

 Τη νεκροτομή έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς από το δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

 Στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατό του. Έτσι, αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να πέσει φως στην αιτία θανάτου του.

Σχετικά με το πόρισμα, ο κ. Καλογριάς τόνισε: «Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο.

Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».

Ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης που είναι τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, δήλωσε στο newsit.gr ότι δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, κ. Τσαντίρης,  δήλωσε επίσης ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν μια σπλαχνική κάκωση που θα ήταν ασύμβατη με την ζωή, και γι’ αυτό καταλήξαμε στην απροσδιόριστη αιτία του θανάτου εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων που περιλαμβάνουν τοξικολογική διερεύνηση και ιστολογική. Υπάρχουν τα εργαστηριακά ευρήματα που θα μας δώσουν στην συνέχεια, τις απαντήσεις». Ο κ. Τσαντίρης είπε ακόμα μιλώντας στο newsit.gr ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 μέρες για να έχουμε τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων.

Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του δεύτερου άνδρα

Στο μεταξύ, πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του δεύτερου άνδρα που φαίνεται να χτύπησε τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο κατά το επεισόδιο σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας βρίσκεται η Ασφάλεια, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτή την στιγμή γίνονται προσπάθειες να συνταχθεί ένταλμα σύλληψης που θα αφορά πρόκληση βαριάς και σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ο αναζητούμενος άνδρας φαίνεται πως είναι είτε περίοικος είτε γνωστός του κοσμηματοπώλη, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί.

Σημειώνεται επίσης ότι παράλληλα κινείται εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν και οι ενέργειες ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33χρονου από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ήταν οι απαιτούμενες χωρίς υπερβολές. Εξετάζεται επίσης το μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρει αποτυπώματα του 33χρονου.

 Σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για τα οποία θα απολογηθεί την Τρίτη.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!