Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο του


«Φως» στα αίτια θανάτου του 32χρονου Ζακ που έχασε τη ζωή του στην οδό Γλάστωνος αναμένεται να  ρίξει σήμερα, το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών.

Μια πρώτη εικόνα έχει ήδη σχηματισθεί. Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν σε αμόκ και σίγουρα όχι από κάποιο «κοκτέιλ» ναρκωτικών ουσιών το οποίο δεν πήρε ποτέ, όπως διέρρεαν αστυνομικές πηγές, στα αρχικά στάδια των ερευνών. 

Ωστόσο, να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία δημοσίευσε το «popaganda.gr» δε βοήθησαν την έρευνα για τις αιτίες θανάτου του Κωστόπουλου, αντίθετα μάλλον την περιέπλεξαν.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του θύματος, τα αποτελέσματα είναι αρνητικά για πέντε κατηγορίες ουσιών (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Το μόνο που ανιχνεύθηκε στο αίμα, σύμφωνα με την τοξικολογική εξέταση, είναι μια ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Παράλληλα, εντοπίστηκε ιδιαίτερα μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του 32χρονου.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, ωστόσο, περιέχουν ευρήματα τα οποία συνεκτιμώμενα με τη νεκροψία νεκροτομή, είναι πιθανόν να οδηγήσουν στη διακρίβωση των αιτιών θανάτου.

Συγκεκριμένα στην ιστολογική εξέταση αναφέρονται «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου», κάτι που δεν αποκλείεται να σχετίζεται με την τελική αιτία θανάτου.

Ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εξηγεί στον «ΕΤ» ότι η ισχαιμία του μυοκαρδίου, δηλαδή η ελαττωμένη αιμάτωση μιας περιοχής της καρδιάς, μπορεί να προέλθει από αρκετούς παράγοντες. Καταρχάς, έμμεσο ρόλο μπορεί να έχουν οι τραυματισμοί του. Δεν αποκλείεται δηλαδή, κατά τον κ. Λέων, τα τραύματά του εκείνη την ώρα να συνετέλεσαν έμμεσα στο θάνατό του. Υπενθυμίζεται βέβαια ότι η ιατροδικαστική εξέταση είχε δείξει ότι οι κακώσεις που έφερε από τα χτυπήματα τα οποία δέχθηκε από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και ακόμη έναν άνδρα δεν δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατό του.

Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις βέβαια, σύμφωνα με τον κ. Λέων, μπορεί να αποτελούν και ένα τυχαίο γεγονός. Δηλαδή να υπήρχε κάποιο παθολογικό εύρημα, και εφόσον βρέθηκε σε μια απόλυτα στρεσογόνο κατάσταση να το πυροδότησε και να έχασε τη ζωή του.

Επιπλέον, πρέπει να γίνει γνωστό και το τι φάρμακο είχε λάβει. Όπως λέει ο ιατροδικαστής, πρέπει να αξιολογηθεί η αλληλεπίδραση των φαρμάκων, που φέρονται να είναι κοινά αναλγητικά, με το αλκοόλ.

Να τονισθεί σε αυτό το σημείο πως σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν χθες Δευτέρα, η ποσότητα του αλκοόλ ήταν πολύ μικρή, δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η ιατροδικαστική έκθεση από τους ιατροδικαστές, Σουλτάνα Μαριανού και Νίκο Καλογριά θα ανακοινωθεί σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι, ενδεχομένως με τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!