Ζάκυνθος: Έπαιζε το παιδί – Συγκλονίζει ο πατέρας του 6χρονου που τραυματίστηκε στη τζαμαρία


Έπαιζε το παιδί στο σπίτι με άλλα παιδάκια και γλίστρησε και έπεσε στην τζαμαρία με το κεφάλι και χτύπησε. Μεταφέραμε το παιδί στο Νοσοκομείο στην Ζάκυνθο, οι γιατροί σταμάτησαν την αιμορραγία αλλά μας είπαν ότι πρέπει να έρθει στην Αθήνα, γιατί τα θραύσματα είχαν προχωρήσει στον λαιμό του.

Τώρα νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία, διασωληνωμένο. Έγινε η πρώτη εγχείρηση, βγάλανε ένα θραύσμα και έχει μείνει ένα μικρό ακόμα μέσα. Είναι δύσκολο να βγει, προσπαθούν οι γιατροί να δουν πως θα το βγάλουν. Σήμερα (σ.σ. Τρίτη 17.12.2019) θα γίνει ακόμα μια αξονική να δούμε που ακριβώς είναι το θραύσμα.

Ευτυχώς έχουμε φύγει από τον κίνδυνο, απλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το κομμάτι που έχει μείνει. Είναι σε επικίνδυνο σημείο με πολλά νεύρα”, καταλήγει ο πατέρας του 6χρονου.

Το 6χρονο αγοράκι παίζοντας έπεσε την Κυριακή (15.12.2019) πάνω σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε ένα βαθύ τραύμα από γυαλί στην πλάγια τραχηλική χώρα, το οποίο έφτανε μέχρι τη σπονδυλική του στήλη!

Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε ΜΕΘ εκτός νησιού και αφού διασωληνώθηκε διακομίστηκε με C-130 στη μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, όπου και απαιτήθηκε η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του ξένου σώματος (σ.σ. γυαλιού) από την πλάγια τραχηλική χώρα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί αρχικά επρόκειτο να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όμως οι γιατροί έκριναν ότι καλύτερα θα ήταν να διακομιστεί στο Παίδων “Η Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπως και έγινε.

 

newsit

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!