Ερντογάν: Απαράδεκτο ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία να εμπλέκονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως είναι απαράδεκτο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Γαλλία να εμπλέκονται στις προσπάθειες επίτευξης μιας κατάπαυσης του πυρός σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή του Καυκάσου, δεδομένου ότι αγνόησαν τα προβλήματα εκεί για περίπου 30 χρόνια.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης πως η Αρμενία πρέπει να αποσυρθεί από το Ναγκόρνο Καραμπάχ προκειμένου να υπάρξει μια διαρκής ειρήνη στην περιοχή, όπου το Αζερμπαϊτζάν και δυνάμεις του θυλάκου, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι Αρμένιοι, συγκρούονται τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία συντάσσουν σήμερα μια κοινή δήλωση για τις μάχες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Στη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, ο «Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την ετοιμασία μιας κοινής διακήρυξης των αρχηγών των κρατών που συμπροεδρεύουν της Ομάδας του Μινσκ (Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία) για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Η Ομάδα του Μινσκ, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), είναι ο κύριος μεσολαβητής στη σύγκρουση αυτή, αλλά δεν κατάφερε από τα χρόνια του 1990 να βάλει τέρμα στις συγκρούσεις κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!