Ελλάδα – Ιρλανδία: Κρίσιμη μάχη για τα προκριματικά του Euro 2024 – Τα πλάνα του Πογέτ


Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται την Ιρλανδία στην «OPAP Arena» για τα προκριματικά του Euro 2024 και θέλει τη νίκη που θα την διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης (21:45-Alpha-Novasportsprime).

Το πρώτο της επίσημο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια δίνει η Εθνική μας ομάδα απέναντι στους Ιρλανδούς, καθώς η αναμέτρηση με την Λιθουανία στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ ήταν φιλικού χαρακτήρα και όπως είναι φυσικό θέλει να μπει με το δεξί στη νέα της έδρα.  Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ προέρχεται από τη νίκη κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ και θέλει να ζευγαρώσει τις νίκες και να ξεκινήσει με το ενθαρρυντικό 2Χ2 στο γκρουπ. Άλλωστε, η συνέχεια έχει δύσκολο πρόγραμμα, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, που θα παίξει στο Παρίσι με την Γαλλία, που είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου.

Ο Ουρουγουανός Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν αναμένεται να προχωρήσει σε εκπλήξεις  και θα πάει με πρόσωπα που εμπιστεύεται σταθερά και σχηματισμό 4-3-3 μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η πιθανότερη ενδεκάδα θα είναι με τον  Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Μπάλντοκ και Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας και τους Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος στο κέντρο της άμυνας. Σιώπης, Μάνταλος και Μπακασέτας  αναμένεται να συνθέσουν την τριάδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ θέση διεκδικεί και ο Κουρμπέλης. Σε ότι αφορά την επίθεση ο Γιακουμάκη είναι φαβορί να ξεκινήσει αλλά δεν αποκλείεται να παίξε ο Παυλίδης. Στα δύο άκρα θα παίξουν πιθανότατα οι Πέλκας και Μασούρας.

Σε ότι αφορά την Ιρλανδία, πρόκειται για μία αρκετά επικίνδυνη ομάδα, καθώς διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα και ορισμένους εξ αυτών μάλιστα στην Premier League.

Η προϊστορία

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Ελλάδα και Ιρλανδία θα αναμετρηθούν σε επίσημη αναμέτρηση, ενώ σε τρία φιλικά παιχνίδια, η Εθνική μας μετρά δύο νίκες και μια ισοπαλία, κρατώντας σε όλα το μηδέν στην άμυνα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ, 4-3-3): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας, Γιακουμάκης.

Ιρλανδία (Στέφεν Κένι, 3-5-2): Μπαζούνου, Κόλινς, Ίγκαν, Ο΄Σέι, Ντόχερτι, Μακκλίν, Νάιτ, Κουλέν, Μολούμπι, Φέργκιουσον, Ομπαφέμι.

Διαιτητής: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024

 

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!