Εγώ τον θέλω, αυτός με θέλει; Πώς θα το καταλάβεις


Πώς θα καταλάβεις εάν ενδιαφέρεται για εσένα ουσιαστικά;

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει; Δείχνει ενδιαφέρον αλλά μήπως το παρεξηγώ; Γιατί υπάρχουν και στιγμές που αναρωτιέμαι αν θυμάται την ύπαρξη μου. Θα ήθελα να μπορούσα να πω να τον ρωτήσω αλλά θα με περάσει για τρελή. Μήπως όμως περιμένει από μένα να κάνω το πρώτο βήμα; Ναι όμως δεν απαντάει πάντα στα μηνύματα μου…’

Και άλλες αντίστοιχες είναι οι σκέψεις που πλημμυρίζουν το μυαλό σου στην συνθήκη ‘τον θέλω αλλά δεν ξέρω αν με θέλει’. Πρόκειται για μια αρκετά συχνή κατάσταση που σε γεμίζει με αμφιβολίες, δεύτερες σκέψεις, υπερανάλυση, ελπίδες που δεν ξερεις αν είναι φρούδες και ανησυχία σε διάφορες εντάσεις. Με άλλα λόγια, αν οι γνωριμίες και το φλερτ είναι για να γεμίζουν το στομάχι μας με πεταλούδες και να μας δίνουν μια πιο θετική και αισιόδοξη ματιά για την ζωή, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις μάλλον κάνουν το αντίθετο.

Ποια είναι λοιπόν τα 4 σημάδια πως δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει;

Μιλάει αλλά δεν ακούει
Έχει πάντα κάτι να πει αλλά δεν έχει χώρο για να πεις εσυ. Αν κυρίως λέει για πράγματα που τον ενδιαφέρουν και τον απασχολούν και δεν ασχολείται με όσα αντίστοιχα έχεις να πεις εσυ, δεν φαίνεται να έχει διάθεση για συζήτηση αλλά για μονόλογο. Τα θέματα που επιλέγει επίσης, μπορεί να μην είναι ταιριαστά και κομψά, αν για παράδειγμα επιλέγει να αναφέρεται στην πρώην του ακόμη κι αν εσύ έχεις δείξει πως σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα αυτή η συζήτηση. Πρόκειται για ένα σημάδι που εύκολα μπορείς να εντοπίσεις απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις: Σου κάνει ερωτήσεις; Θυμάται όσα του λες; Συζητάτε για κάτι αν δεν τον απασχολεί και εκείνον με κάποιον τρόπο;

Ζητάει αλλά δεν δίνει
Έχει προτάσεις για όσα θα μπορούσες να κανεις, διεκδικεί να περνάτε χρόνο μαζί, χαίρεται να κανετε πράγματα αλλά όταν ζητάς κι εσύ ακούς απαντήσεις όπως ‘Δεν είμαι έτοιμος για κάτι περισσότερο/Δεν θέλω να κάνω σχέση/Δεν μπορώ να σου δώσω παραπάνω’. Το μήνυμα είναι καθαρό: θέλει τόσο όσο δείχνει και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχεις εσυ ως επιθυμία δεν συναντά τις προθέσεις του. Δεν υπάρχει ισορροπία σε μια τέτοια περίπτωση, καθώς μοιάζει να καλείς τον εαυτό σου να χωρέσει σε έναν χώρο που δεν του αρκεί-αλλά φαίνεται να αρκεί στον άλλον.

Αποφεύγει αλλά δεν φεύγει
Υπάρχει ένα σενάριο στο οποίο ο άλλος ‘θέλει και δεν θελει’. Δηλαδή, μπορεί να μην στέλνει κάθε μέρα μηνύματα αλλά όταν στέλνει σου δείχνει με κάθε τρόπο ποσο θέλει να επικοινωνείτε ή να συναντηθείτε. Μπορεί να έχετε διαφορετικό πρόγραμμα, μπορεί να μην είναι μια κατάλληλη περίοδος, όμως σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα μήνυμα που φτάνει σε σένα μπερδεμένο. Ενδέχεται να είναι και εκείνος μπερδεμένος, αλλά μπορεί και να μην θέλει πραγματικά να φτιάξει χώρο και χρόνο για να συνεννοηθείτε και για να συναντηθείτε.

Βιάζεται αλλά δεν είναι ψύχραιμος
Παρά την σύντομη γνωριμία σας, θέλει ήδη να είστε μαζί και κάνει σχέδια για τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά και του καλοκαιριού. Ο ενθουσιασμός του για σένα είναι φανερός και έντονος αλλά ταυτόχρονα σχετικά γρήγορος. Σε τέτοιες σχέσεις, συχνά έρχεται μια αντίστοιχα έντονη και γρήγορη απομυθοποίηση καθώς δεν έχετε ιδιαίτερα γερές και ουσιαστικές βάσεις, μιας και καλά καλά δεν γνωρίζεστε σε θέματα πιο καθημερινά και βαρετά. Πρόκειται δηλαδή, για μια επιφανειακότητα εκείνου που, αν και μοιάζει να έχει βάθος, παραμένει στα πρώτα στάδια καθώς δεν έχει τις απαραίτητες ρίζες που θα φέρουν καρπούς. (Αλλά αν πρόκειται για έναν κεραυνοβόλο έρωτα που λειτουργεί και για τους δυο σας, ελπίζω να τον απολαύσετε!)

Αν παρόλα αυτά, καταλήξετε πως θέλετε ο ένας τον άλλον αλλά χωρίς άρση των παραπάνω συμπεριφορών, να έχεις κατα νου πως υπάρχει η περίπτωση να συνεχίσει να μην δίνει τόσο προσοχή στις προσωπικές σου συναισθηματικές ανάγκες. Αν και πάλι, εσύ είσαι εντάξει με αυτό, τότε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν σε θέλει, αλλά έχει περισσότερη σημασία το πόσο εσυ θέλεις να φροντίσεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

*Aπό την Αγγελική Τζάνου, BSc Ψυχολογία – MSc Ψυχολογία Υγείας, Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία – Sex Therapy
enpsycho.gr
tzanou@enpsycho.gr

 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας

The post Εγώ τον θέλω, αυτός με θέλει; Πώς θα το καταλάβεις appeared first on JoyTV.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!