Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για το Πολυτεχνείο. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Σε ετοιμότητα για την αποτροπή εκτρόπων βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει των εορτασμών της επετείου της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, το Σάββατο.

Τα μέτρα αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας είναι δρακόντεια, με 5000 αστυνομικούς να βγαίνουν στο δρόμο και ιδιαίτερη προσοχή στα Εξάρχεια και άλλους ευαίσθητους στόχους.

Αυξημένη θα είναι η αστυνόμευση έξω από αστυνομικά τμήματα και κτήρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες, ενώ στην περιοχή των Εξαρχείων θα υπάρχου πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί, που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Υπό επιτήρηση θα βρίσκονται καταλήψεις που φιλοξενούν πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης, ενώ στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και σε άλλες “ευαίσθητες” περιοχές έχουν αναπτυχθεί «μυστικές» ομάδες αστυνομικών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προανήγγειλε η Τροχαία ενόψει του εορτασμού της Επετείου του Πολυτεχνείου. Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σάββατο που θα πραγματοποιηθεί η πορεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος από την Πέμπτη 15-11-2018 έως την Παρασκευή 16-11-2018.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17-11-2018 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά  και  ανάλογα με  τις  παρουσιαζόμενες  κυκλοφοριακές  συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α. , τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!