Δομινικανή Δημοκρατία: Στους 28 οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη


Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης της 14ης Αυγούστου στη Σαν Κριστόμπαλ, στο νότιο τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας, φτάνοντας τους 28 νεκρούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών: «Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει τον θάνατο άνδρα που βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας με εγκαύματα τρίτου βαθμού», εξηγεί δελτίο Τύπου.

Ακόμη, ο υποδιευθυντής κέντρου επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων, Χουλιάν Γκαρσία, τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη στον τόπο της καταστροφής: «Όσο δεν έχουν απομακρυνθεί όλα τα συντρίμμια, δεν θα σταματήσουν οι έρευνες», είπε συγκεκριμένα.

Η ισχυρή έκρηξη έπληξε εμπορικό τομέα της Σαν Κριστόμπαλ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, τη Δευτέρα περί τις 15:10 [σ.σ. τοπική ώρα· περί τις 22:10 ώρα Ελλάδας]. Τα αίτια της καταστροφής, που ακολουθήθηκε από εκτεταμένη πυρκαγιά, παραμένουν ακόμη άγνωστα και οι αρχές λένε απλά πως διενεργούν έρευνα.

Η Σαν Κριστόμπαλ, με περίπου 700.000 κατοίκους, είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη επαρχία της Δομινικανής Δημοκρατίας, που μοιράζεται με την Αϊτή το νησί Εσπανιόλα της Καραϊβικής.



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!