Δολοφονία στον Κορυδαλλό: οι 17 μαχαιριές, η υπόθεση Ζαφειρόπουλου και οι παντόφλες


Πήρα το αίμα του Ζαφειρόπουλου πίσω  με την π@@@@@ που σκότωσα Με αυτήν τη φράση ο βαρυποινίτης προσπάθησε να εξηγήσει, γιατί σκότωσε με 17 μαχαιριές τον συγκατηγορούμενό του στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου, Αρμπέν Μπάκο, το μεσημέρι της Δευτέρας μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά, χωρίς να δείξει ίχνος μεταμέλειας.  Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν γιατί σκότωσε τον συνεργό του. “Γιατί αφαίρεσα άδικα μια ζωή του Ζαφειρόπουλου… Σκότωσα αυτόν που μ’ έβαλε”, απάντησε ο βαρυποινίτης. 

Ο 30χρονος, έχει ομολογήσει ότι εκτέλεσε τον γνωστό δικηγόρο μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο τού 2017, καθ’ υπόδειξη του 40χρονου Μπάκο. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μπάκο απαιτούσε από τον 30χρονο να τον απαλλάξει από την κατηγορία του ηθικού αυτουργού. Διαφορετικά, τον απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει και ήθελε να προλάβει.

Στους αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών ο δράστης, όμως, έδωσε άλλη εκδοχή για το κίνητρό του. 

“Μόλις μπήκε στο κελί μου είπε να του βάλω τις παντόφλες και να του φτιάξω καφέ. Θόλωσα και του επιτέθηκα”, υποστήριξε ο 30χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος είχε και βοηθό, έναν 25χρονο Έλληνα. “Είδα να τον μαχαιρώνει και μπήκα κι εγώ”, είπε στην κατάθεσή του ο 25χρονος κατηγορούμενος. 

Οι συνδικαλιστές σωφρονιστικοί επιρρίπτουν ευθύνες για την κατάσταση στις φυλακές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, ώστε να μην είναι η κατάσταση ανεξέλεγκτη.

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι δράστης και θύμα ήταν στον ίδιο θάλαμο και συνεπώς δεν είχε καμιά σημασία αν η πόρτα ήταν κλειστή ή όχι. «Η χθεσινή ανακοίνωση ομάδας σωφρονιστικών είναι αναληθής, στοχοποιεί τον Γ. Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και στοχεύει το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό και την προσπάθεια όλων των εργαζομένων στο χώρο της φυλακής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ε. Φυτράκη Μετά από ενημέρωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και, τέλος, η συχνή διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης.

 

 

ant1news

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!