Η δολοφονία του Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας έγινε πρώτο θέμα σε Ελλάδα και Αυστραλία. Οι Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του  ελληνοαυστραλού κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Αυστραλία και παίρνουν καταθέσεις από τους συγγενείς του ώστε να βρουν το δολοφόνο αλλά και το λόγο που διαπράχθηκε ο φόνος.

Ο Γιάννης Μακρής ήταν παντρεμένος με το μοντέλο Βικτώρια Καρύδα και είχαν αποκτήσει δυο παιδιά ενώ όπως έγινε γνωστό ο επιχειρηματίας είχε ακόμα ένα έφηβο γιο στην Αυστραλία. Ο γιος του μάλιστα δεν παρευρέθη στην εξόδιο ακολουθία στην Αθήνα γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 πλέον δε χρησιμοποιεί ούτε το επίθετο του πατέρα του.

Και η σύζυγός του όμως ανησυχεί για την ίδια και τα παιδιά της γι’ αυτό σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει, επίσης, στην Αυστραλία.

Οι Αρχές λίγες ώρες μετά την κηδεία κάλεσαν τη σύζυγο και τον πατέρα του άτυχου άνδρα να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν. Οι δυο τους δεν διαφώτισαν ιδιαίτερα τις έρευνες. Η σύζυγός του επιχειρηματία, ανέφερε ότι αγνοεί το παρελθόν του στην Αυστραλία, ενώ γνωρίζει ελάχιστα πράγματα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα. Και ο πατέρας του παράλληλα, έδωσε ελάχιστες πληροφορίες για τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν στην Αυστραλία.

Η οικογένειά του επιχειρηματία αυτές τις μέρες ταξιδεύει για την Αυστραλία που θα γίνει η κηδεία του. Συγκεκριμένα, η σορός του Γιάννη Μακρή θα ταφεί στο Σίδνεϊ μέχρι το τέλος της εβδομάδας.