Δίκη Λιγνάδη: Ο κατηγορούμενος απεικονίζεται και σε φωτογραφίες με ανήλικα παιδιά – Τί δηλωσε ο πρώτος καταγγέλλων


Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Το πρώτο φερόμενο ως θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε αποκλειστικά στο Χαμογέλα και Πάλι!
Κατά τη διάρκεια της δίκη δεν έλειψαν και οι προσωπικές αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί το δικαστήριο να διακόψει για λίγο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η διαδικασία.

Nωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να διαβιβαστούν τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας τον οποίο για λογαριασμό του εντολέα του έχει μηνύσει για ψευδή κατάθεση, ενώ επί μακρόν σχολίασε το περιεχόμενο της ίδιας κατάθεσης αναφερόμενος σε συγκεκριμένα σημεία που  δείχνουν κενά και αντιφάσεις ,κατά την υπεράσπιση.

Για ομοφοβία και σεξισμό κατηγόρησε τον Κούγια ο δικηγόρος των μηνυτών
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης όταν ο δικηγόρος του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, Γιάννης Βλάχος ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με το δικαστήριο εξαιτίας των ερωτήσεων της υπεράσπισης προς τον εντολέα του. Ο δικηγόρος έκανε λόγο για ομοφοβία, ρατσισμό και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φτάνοντας στο σημείο να εγκαλέσει και το δικαστήριο και να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Έτοιμη την έχω την εξαίρεση σας. Σαδιστικά υποβάλλονται οι ίδιες ερωτήσεις με την ανοχή του δικαστηρίου. Να απαγορεύονται ερωτήσεις που φέρνουν βασανιστικές αναμνήσεις στο μάρτυρα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω και να νομιμοποιώ αυτή τη διαδικασία. Όλα τα ομοφοβικά, ρατσιστικά να τα βγάζουμε εδώ μέσα. Είναι ντροπή» είπε ο Γ. Βλάχος.

«Αποτελεί σαδιστική επιμονή…»
Ο δικηγόρος των μηνυτών, Γιάννης Βλάχος μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση.

«Η αντιπαράθεση δεν ήταν κάτι άλλο παρά αντιδράσεις από την πλευρά της υπεράσπισης με τον τρόπο που διατυπώνονταν οι ερωτήσεις. Υπάρχει νομικό πλαίσιο, η δικονομία η ποινική, και οδηγίες της ΕΕ, με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θύματα εγκληματικής βίας. Έγινε σαφέσταση παραβίαση του πλαισίου αυτού και έγινε κατάχρηση του διακιώματος να εξετάσει η υπεράσπιση το θύμα. Αποτελεί σαδιστική επιμονή να ρωτούν το θύματα πράγματα που θα πρέπει να αναβιώσει αυτά τα γεγονότα. Θα μπουν όροι στο πώς θα εξεταστεί το θύμα. Οφείλουμε σεβασμό στο θύμα», δήλωσε αρχικά ο κ. Βλάχος.

«Υπήρχαν ερωτήσεις που ήταν απαράδεκτες, δεν μπορείς να ζητάς από τον άλλο να κάνει δήλωση για την σεξουαλική του ταυτότητα. Επειδή η αλλη πλευρά, στερείται  επιχειρημάτων και είναι ένας τρόπος για να δημουργήσει εντυπώσεις. Δεν νοείται να οδηγούμε ανθρώπους να υπερβαίνουν τα όρια της προσωπικής τους ζωής. Όταν η άλλη πλευρά δεν έχει ουσιαστικά επιχειρήματα, στηρίζεται στο ότι δεν «έχει δει και συναντήσει ποτέ το θύμα», ενώ υπάρχουν αποδείξεις ότι έχουν συναντηθεί αυτά τα δύο άτομα. Όταν ο άνθρωπος αυτός που βιάστηκε, πήρε το θάρρος να επικοινωνήσει μαζί, ήμουν ο μόνος άνθρωπος που μου αποκάλυψε αυτά που του συνέβησαν. Στην προσπάθειά του να απωθήσει αυτή την έντονη στιγμή, μου περιέγραψε πράγματα που δεν ήταν 5 μέρες αλλά 5 μηνών γεγονότα», συμπλήρωσε.

«Ζητήσαμε να εκτυπωθούν επί χάρτου φωτογραφίες από συσκευή που κατασχέθηκε από τον αδερφό του Δημήτρη Λιγνάδη. Υπάρχει αρχείο 44 φωτογραφινών σε προκλητικές ερωτικές στάσεις. Πρόκειται για έφηβα αγόρια, όμως η ταυτότητά τους προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, και θα κινηθούμε νομικά και για κατοχή πορνογραφικού υλικού. Υπάρχουν φωτογραφίες ανηλίκων συνοδευόμενες από πρόστυχες λεζάντες. Αυτό το υλικό υπήρχε αλλά δεν είχε εκτυπωθεί. Ο κατηγορούμενος απεικονίζεται και ο ίδιος στις φωτογραφίες με ανήλικα», συμπλήρωσε ο κ. Βλάχος.

«Δεν θα έλεγα τίποτα στον Λιγνάδη» – Τί δηλώνει ο πρώτος καταγγέλλων
Το φερόμενο ως θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε αποκλειστικά στο «Χαμογέλα και Πάλι!».

«Καλά πήγε η δίκη, η έδρα είναι δίκαιη και σήμερα δεν έδωσε πολύ περιθώριο στην υπέράσπιση του Λιγνάδη να πει αυτά που έλεγε την προηγούμενη φορά. Λογικό είναι ο κ. Κουγιας να πει ότι λέω ψέματα, τί άλλο θα έλεγε; Προσπαθεί να τον σώσει κάπως, ωστόσο δε θα μπορέσει να θαφτεί από που μου έκανε ο Λιγνάδης. Οι φωτογραφίες με τα ανήλικα είναι μέρος της δικογραφίας, προέκυψαν από την έρευνα. Δεν θα έλεγα τίποτα στον Λιγνάδη εάν τον συναντούσα. Θα επιστρέψω για την συνέχεια της δίκης. Οι γονείς μου δεν είναι χαρούμενοι με αυτό αλλά δεν μπορούσα να το αποκρύψω. Μπράβο σε όλα τα άλλα παιδιά που ήρθαν και είπαν την αλήθεια», δήλωσε ο πρώτος καταγγέλλων και φερόμενο ως θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη.

megatv

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!