Γυναίκα χωρίς σεξ: Πόσο μπορεί να αντέξει;


Σήμερα που μπορούμε και μιλάμε ελεύθερα για το σεξ και τη σεξουαλική μας ζωή, είναι γεγονός πως πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται γύρω από αυτό. Αποτέλεσμα όμως έχουν να μπερδεύονται αρκετοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, αναζητώντας αριθμούς σεξουαλικών επαφών, τις καλύτερες σεξουαλικές στάσεις, τα αφροδισιακά φαγητά, «μυστικά και κόλπα» γενικότερα που θα απογειώσουν την ερωτική τους ζωή.

Γίνεται λοιπόν πολύς λόγος για το σεξ, κάνοντας ανθρώπους που είτε δεν έχουν σεξουαλική ζωή αυτό το διάστημα ή για κάποιο λόγο απέχουν (επιλογή ή συγκυρίες) να αγχώνονται.

Η γυναίκα μπαίνει ακόμα περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι, καθώς έχει από τη φύση της πιο πολύπλοκη σεξουαλική λειτουργία σε σχέση με αυτή του άνδρα. Μέσα από έναν καταιγισμό ιδεών και προτάσεων, αναφορικά με τη σεξουαλική της έκφραση, που αντί να την απελευθερώνει, την εγκλωβίζει σε ένα κυνήγι ιδανικών σεξουαλικών προτύπων. Η γυναίκα δεν ξέρει σήμερα, με ποιο τρόπο να εκφράσει τη σεξουαλικότητα της (ποιο είναι το «φυσιολογικό» και αρεστό), και πολλές φορές σαστισμένη από τον φαύλο κύκλο της παραπληροφόρησης, καταλήγει να ενοχοποιεί το σεξ και να αποστασιοποιείται από τέτοιου είδους εμπειρίες.

Η αλήθεια είναι, ότι οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα μπορεί να απέχει από τη σεξουαλική συνεύρεση μπορεί να είναι πολλοί. Τέτοιες συμπεριφορές αποχής, πλαισιώνονται συνήθως είτε γύρω από την έλλειψη της προσωπικής διάθεσης ή των επαρκών κινήτρων για εμπλοκή στο σεξ, είτε γύρω από την απροθυμία ή την απουσία ενός ερωτικού συντρόφου. Ωστόσο, όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω, οι συμπεριφορές αυτές, ενδέχεται να επηρεάσουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία των γυναικών στο σύνολο τους. Και ενώ ο μύθος λέει, ότι το σεξ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους άνδρες, το ερώτημα «μπορεί να αντέξει μία γυναίκα χωρίς σεξ, και αν ναι, τότε πόσο;» παραμένει υπό διερεύνηση.

bampw couple hug love vintage Favim.com 45703

Το πώς αλλά και το πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεαστεί μία γυναίκα από την σεξουαλική αποχή, είναι μία απολύτως υποκειμενική υπόθεση, και εξαρτάται άμεσα από την προσωπικότητά της και το πώς εκείνη νιώθει απέναντι στο σεξ. Αν για παράδειγμα, μία γυναίκα, που νιώθει έντονα την ανάγκη να ενταχθεί σε μία ερωτική συντροφική σχέση και να εμπλακεί σεξουαλικά σε αυτή, αδυνατεί να αντεπεξέλθει ή για διάφορους λόγους καταπιέζει τις επιθυμίες της, αναμένεται να επηρεαστεί πολύ περισσότερο τόσο σε οργανικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο από τη σεξουαλική αποχή.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τον χρονικό διάστημα και το πόσο μπορεί να επηρεαστεί λόγω της σεξουαλικής έλλειψης. Φαίνεται τελικά, πως μία γυναίκα μπορεί να δώσει προσωρινά έμφαση σε άλλους τομείς της ζωής της, τους οποίους εκείνη θεωρεί πιο σημαντικούς και βάζει σε προτεραιότητα (εκπαίδευση, εργασία, διαπροσωπικές σχέσεις, αυτοβελτίωση).

Μπορεί κατά καιρούς να γράφονται διάφοροι αριθμοί, αλλά είναι γεγονός ως ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς σεξ χωρίς αυτό να υποδηλώνει απαραίτητα κάποιο ψυχολογικό ή και σωματικό πρόβλημα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!