Γρουσούζικος Βαλεντίνος για γάμους


Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι η γιορτή των ερωτευμένων, ωστόσο δεν αποδεικνύεται «γουρλίδικη» για τους… παντρεμένους.

Οχι για όλους, φυσικά, αλλά για αυτούς που αποφάσισαν να περάσουν κουλούρα στις 14 Φεβρουαρίου, καθώς κινδυνεύουν να πάρουν σύντομα διαζύγιο.

Οπως αποδεικνύει νέα διεθνής έρευνα, όσοι παντρεύονται του Αγίου Βαλεντίνου έχουν αυξημένες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα στα επόμενα χρόνια απ’ ό,τι αν είχαν παντρευτεί μια οποιαδήποτε ημέρα του έτους. Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν Αυστραλοί και Ολλανδοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιαν Καμπάτεκ του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, κινδυνεύουν να μη συμπληρώσουν καν τρία χρόνια γάμου.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Popular Economics» και βασίστηκε στη στατιστική ανάλυση στοιχείων για περισσότερους από 1.100.000 γάμους, όσοι παντρεύτηκαν στις 14 Φεβρουαρίου έχουν 37% μεγαλύτερη πιθανότητα διαζυγίου και 45% μικρότερη πιθανότητα να γιορτάσουν την τρίτη επέτειο του γάμου τους. Ειδικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 6% των γάμων που γίνονται τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχουν διαλυθεί μέσα στην επόμενη τριετία, έναντι ποσοστού 4% κατά μέσο όρο για όλες τις μέρες του έτους.

Μια πιθανή εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές είναι ότι τα ζευγάρια που επιλέγουν τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου για τον γάμο τους έχουν συνήθως ζήσει λιγότερο από έναν χρόνο μαζί και ίσως είναι πιο παρορμητικά στην απόφασή τους να παντρευτούν. Τέλος, μελετώντας τις υπόλοιπες μέρες του έτους, διαπιστώθηκε ότι η πιθανότητα διαζυγίου είναι μεγαλύτερη για όσους παντρεύονται τις Δευτέρες ή τις Τρίτες.


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!