Γιώργος Καραϊβάζ: Οι δράστες της δολοφονίας είχαν κάνει πρόβα μια μέρα πριν – Ανακοινώσεις από το υπουργείο


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε ότι οι δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ είχαν κάνει πρόβα μια μέρα πριν. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δυο δραστών που συνελήφθησαν.

Δύο συλλήψεις (δύο αδέρφια 40 και 48 ετών) για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έγιναν την Παρασκευή όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Την ενημέρωση από το υπουργείο έκαναν η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνστανία Δημογλίδου και ο ταξίαρχος διοικητής ασφαλείας Ιωάννης Σκούρας. 

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν έμπειροι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης οι ειδικοί μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα ψηφιακά δεδομένα που υπήρχαν.

«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε η ενημέρωση. 

«Kαλημέρα σας, σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των ερευνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, που οδήγησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ που διαπράχθηκε τις μεσημβρινές ώρες της 9ης Απριλίου του 2021», ήταν τα λόγια του Ιωάννη Σκούρα για να συμπληρώσει.

«Πρόκειται για 40χρονο και 48χρονο με συγγενική μεταξύ τους σχέση, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 28 Απριλίου, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης. Επιπλέον από την έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται και σε ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε βάρος ημεδαπού στις 6 Δεκεμβρίου του 2021στο Γαλάτσι, γεγονός για το οποίο συνελήφθη με έτερο ένταλμα σύλληψης. Όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο υπουργός μας, κ. Θεοδωρικάκος, δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουμε καμία εγκληματική ενέργεια και ιδιαίτερα ανθρωποκτονία ανεξιχνίαστη και ασφαλώς αυτό αφορά με το παραπάνω τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Γι’ αυτό θέσαμε αυτή την υπόθεση σε απόλυτη προτεραιότητα και θέλω να επισημάνω ότι είχαμε την απόλυτη και συνεχή στήριξη από τον υπουργό και τον Αρχηγό της Ελληνικής».

Σε Γέρακα και Νίκαια οι συλλήψεις

Οι συλλήψεις έγιναν σε Γέρακα και Νίκαια, ενώ από την αστυνομία αναζητούνται ακόμα τρία άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Το πράσινο φως για να προχωρήσουν στις συλλήψεις δόθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Απριλίου έγινε η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρεία καθαρισμού που φαίνονται ότι είναι ιδιοκτήτες.  Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας μετέβη στην εταιρεία προκειμένου δήθεν να πραγματοποιήσει ελέγχους στα βιβλία.

Στόχος ήταν οι ιδιοκτήτες να προσαχθούν στην Ασφάλεια για κάποιες ώρες ούτως ώστε να προλάβουν να βρουν το στοιχείο που θα τους βοηθούσε στην έρευνα. Και έτσι έγινε…

Μετά από αρκετές ώρες τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθεροι ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν προλάβει να δουν τις δυο ημέρες που έγινε η ακύρωση και στη συνέχεια η δολοφονία, για το που βρίσκονταν τα οχήματα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Έχουν χαρτογραφήσει, πάντως, τα πρόσωπα, τους δράστες, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία φέρονται να αφορούν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα οποία είχαν ενοχλήσει άτομα του χώρου του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι συλλήψεις των δύο αντρών έγιναν σε Γέρακα, όπου έμενε ο ένας από τους συλληφθέντες, και στη Νίκαια. Ιδιαίτερα, η περιοχή αυτή έχει μεγάλη σημασία στην υπόθεση, καθώς εκεί βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

πηγή: newsit.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!