Για την ΣΧΕΔίΑ: Οι γνωστοί Έλληνες που έγιναν για μία ώρα πωλητές του περιοδικού και βοήθησαν τους άστεγους


Το περιοδικό ΣΧΕΔίΑ είναι πλέον ένας θεσμός των εντύπων στην Ελλάδα και όσο μπορούμε, αξίζει να το στηρίζουμε. Η ελληνική σόουμπιζ πάντως απέδειξε ότι έχει κοινωνικές ευαισθησίες και για ακόμα μια φορά, πρόσωπα που είναι ευρέως γνωστά αντικατέστησαν τους σταθερούς διανομείς του περιοδικού και έγιναν πωλητές για μία ώρα.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που γίνεται κάθε χρόνο, με τους ανθρώπους του Shedia Home να έρχονται σε επαφή με Έλληνες καλλιτέχνες και να τους τοποθετούν στο πλάι ανθρώπων που κάνουν αυτή τη δουλειά με στόχο να αφήσουν πίσω τους την άστεγη ζωή.

Στη φετινή δράση συμμετείχαν οι Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Μαυρίδης, Κλέλια Ρένεση, Ματούλα Ζαμάνη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρανιώτης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Στέλιος Παρλιάρος.

View this post on Instagram

Η δράση μας “πωλητής για μία ώρα” ολοκληρώθηκε για φέτος. Μια μικρή πρώτη γεύση από τους φίλους που βρέθηκαν δίπλα μας . . Γιάννης Στάνκογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Ματούλα Ζαμάνη, Κλέλια Ρένεση, Στέλιος Παρλιάρος, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργος Χρανιώτης, Γιώργος Μαυρίδης είναι κάποιοι από τους ανθρώπους που φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο. . 【«Α», για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια】 . @Dorettapapadimitriou_official @makis_papadimitriou @georgemavridis_tattooligans @matouzama @yiannisstankoglou @charalampopoulos_vasilis @klelia_renesi @hraniotis_giorgos_official @glykesalchimies_official . #shediamagazine #shedia #streetpaper #steetmagazine #fighthomelessness #vendor #vendorweek #redvest #supportacause #supportpeople #solidarity #celebrityselling #humanity #dignity #grateful

A post shared by Shedia (@shedia_home) on Feb 8, 2020 at 10:46am PST

Για κάποιους ήταν η πρώτη τους φορά, άλλοι πάλι το έκαναν και τις προηγούμενες χρονιές.

View this post on Instagram

Πωλητής για μια ώρα (περιοδικό Σχεδία) photo by #giorgosvitsaropoulos #σχεδία #streetmagazine #humans #giveyourtimewisely #life

A post shared by Hraniotis Giorgos Official (@hraniotis_giorgos_official) on Feb 8, 2020 at 11:57pm PST

Ο Γιώργος Μαυρίδης το έκανε για 4η χρονιά, στη Θεσσαλονίκη, αλλά φέτος είχε μαζί του και την Τσίχλα.

«Φέτος ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αυτό που βίωσα.
Είδα περισσότερους γνωστούς να συμμετέχουν στην δράση, είδα απλό κόσμο να γνωρίζει πλέον τι είναι αυτό που αγοράζει και γιατί.

Ήταν η 4η χρόνια που το κάνω και νιώθω λίγο παραπάνω περήφανος γιατί βλέπω ότι ο κόπος όλον αυτών των ανθρώπων δεν πάει χαμένος.
Φέτος πήρε το βάπτισμα και η @tsixla_tattooligans».

View this post on Instagram

Φέτος ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αυτό που βίωσα. Είδα περισσότερους γνωστούς να συμμετέχουν στην δράση, είδα απλό κόσμο να γνωρίζει πλέον τι είναι αυτό που αγοράζει και γιατί. Ήταν η 4η χρόνια που το κάνω και νιώθω λίγο παραπάνω περήφανος γιατί βλέπω ότι ο κόπος όλον αυτών των ανθρώπων δεν πάει χαμένος. Φέτος πήρε το βάπτισμα και η @tsixla_tattooligans ???? _____ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΔΙΑ____ Η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (4,00€), το 67,5% (δηλαδή τα 2,70€) αφορούν απευθείας τον ίδιο τον πωλητή (ποσό που περιλαμβάνει το απευθείας έσοδο, 2,06€, για τον άνθρωπο-διανομέα και 0,64€ παρακράτηση φόρου και χαρτόσημο (20%+3,6%). Με άλλα λόγια, ως πωλητής αγοράζει το περιοδικό 1,94 ευρώ και το πουλάει 4,00 ευρώ, κρατώντας τη διαφορά ως έσοδό του. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. ___ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΔΙΑ___ Η«σχεδία» δεν είναι επαιτεία. Οι πωλητές δεν επαιτούν, αλλά με αξιοπρέπεια πωλούν το περιοδικό για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα, το οποίο προηγουμένως οι ίδιοι έχουν αγοράσει. Κάθε πωλητής από τη στιγμή που ενταχθεί στο δίκτυο πωλητών της «σχεδίας» θα του δοθούν δωρεάν δέκα (10) αντίτυπα. Είναι το αρχικό του κεφάλαιο. Όταν πουλήσει αυτά τα δέκα αντίτυπα μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχικό κεφάλαιο για την αγορά άλλων. Με άλλα λόγια, ως πωλητής αγοράζει το περιοδικό 1,94 ευρώ και το πουλάει 4,00 ευρώ. Δεν είναι ελεημοσύνη. Ο ενδιαφερόμενος/αναγνώστης με τα 4,00 ευρώ αγοράζει ένα προϊόν, στην προκειμένη περίπτωση ένα αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό. Είναι ταυτοχρόνως και μια πράξη αλληλεγγύης #shedia #thessaloniki

A post shared by George Mavridis (@georgemavridis_tattooligans) on Feb 8, 2020 at 11:36am PST

Ο Γιάννης Στάνκογλου ήταν για τρίτη χρονιά για μία ώρα πωλητής, με σημείο την πλατεία Μοναστηρακίου.

View this post on Instagram

Περιοδικό σχέδια τρία χρόνια τώρα κάθε χρόνο…..

A post shared by Yiannis Stankoglou (@yiannisstankoglou) on Feb 8, 2020 at 3:05am PST

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν στο μετρό στην πλατεία Συντάγματος.

View this post on Instagram

‘’Φτιάξτε’’ μία ΣΧΕΔίΑ για να βοηθήσετε έναν άστεγο!!!! #sxediamagazine

A post shared by Vasilis Charalampopoulos (@charalampopoulos_vasilis) on Feb 8, 2020 at 8:57am PST

Ο Μάκης Παπαδημητρίου ήταν κι αυτός στη Θεσσαλονίκη.

View this post on Instagram

Σχεδια!

A post shared by Makis Papadimitriou (@makis_papadimitriou) on Feb 8, 2020 at 10:22am PST

Στην πλατεία Κολωνακίου ο Στέλιος Παρλιάρος.

View this post on Instagram

#steliosparliaros #sweetalchemy @shedia_home #mag #love #people #athens @atheneeathens #thanks #red #onlylove❤

A post shared by ?? (@steliosparliaros) on Feb 8, 2020 at 3:53am PST

The post Για την ΣΧΕΔίΑ: Οι γνωστοί Έλληνες που έγιναν για μία ώρα πωλητές του περιοδικού και βοήθησαν τους άστεγους appeared first on Peoplegreece.com.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!