Για ποιο λόγο μετανιώνουν οι άντρες για το one night stand και για ποιο οι γυναίκες!!!


One night stand ή αλλιώς ερωτική σχέση της μιας βραδιάς. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και συμβαίνει καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Τι γίνεται όμως την επόμενη ημέρα; Μήπως υπάρχουν κάποιοι που το μετανιώνουν; Και για ποιο λόγο

Ερευνητές έκαναν μια εκτενή επιστημονική μελέτη σε Βραζιλία, ΗΠΑ, Καναδά και Νορβηγία σε νέους κάτω των 30 ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Evolutionary Behavioral Sciences, έδειξαν πως άντρες και γυναίκες μετανιώνουν για διαφορετικούς λόγους το one night stand που έκαναν την προηγούμενη νύχτα.

Όπως φάνηκε από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, οι άντρες μετανιώνουν επειδή ανησυχούν πως κάνοντας σεξ με μια γυναίκα της δίνουν ελπίδες για το μέλλον τους ως ζευγάρι.

Οι γυναίκες από την άλλη μετανιώνουν επειδή αισθάνονται ότι προχώρησαν πολύ γρήγορα στη σεξουαλική επαφή.

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν εάν έχουν βιώσει ποτέ κάποιο αρνητικό συναίσθημα μετά το σεξ στα πρώτα στάδια της σχέσης. Ποσοστό 79-84% των αντρών δήλωσαν ότι έχουν βιώσει τουλάχιστον ένα αρνητικό συναίσθημα τουλάχιστον μία φορά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν 86-89%.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που έρευνα δείχνει ότι και τα δύο φύλα βιώνουν ποικίλα αρνητικά συναισθήματα μετά το σεξ. Τα συναισθήματα αυτά κατατάσσονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, οι οποίες είναι η έλλειψη οικειότητας (όταν το άτομο νιώθει απόρριψη ή θέλει να έρθει πιο κοντά με τον σεξουαλικό σύντροφο), η έλλειψη απόστασης (δηλαδή το ακριβώς αντίθετο, όταν το άτομο δεν επιθυμεί να δεθεί με τον σεξουαλικό σύντροφο) και η φήμη (όταν το άτομο μετανιώνει επειδή θεωρεί ότι το one night stand δημιουργεί κακή εντύπωση για τον χαρακτήρα του).

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: klik.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!