Γιατί φιλιόμαστε στο στόμα;


Εντάξει μας αρέσει. Μας αρέσει να φιλιόμαστε στο στόμα. Είτε γιατί αισθανόμαστε καλά γι αυτό, είτε γιατί θέλουμε να αισθανθούμε καλά με αυτό.

Στην εποχή μας, το φιλί υποδηλώνει αγάπη, σεβασμό, πάθος, οικειότητα, εμπιστοσύνη. Και ένας μέσος άνθρωπος (λένε οι έρευνες) θα περάσει 20160 λεπτά της ζωής του, φιλώντας κάποιον/ους άλλους (μόνο;;;).

Γιατί, όμως, φτάσαμε να φιλιόμαστε; Είναι γιατί ξέρουμε πια πως ένα παθιασμένο φιλί, μας κάνει να «καίμε» 2-3 θερμίδες; Επειδή όταν φιλιόμαστε πέφτει η κακή χοληστερίνη και μειώνεται το άγχος; Πώς ξεκίνησε ο άνθρωπος να εκφράζει την αγάπη του, το ενδιαφέρον του ή την τρυφερότητά του με αυτό τον τρόπο;

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, οι εξελικτικοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως η διαδικασία του φιλιού, ξεκίνησε από πιο πρακτικές και φυσικές διαδικασίες. Όπως τα πουλιά θρέφουν τα μικρά τους μασώντας πρώτα την τροφή τα ίδια και τους τη δίνουν στο στόμα, κάπως έτσι και πολλά πρωτεύοντα θηλαστικά, όπως και οι «μαμάδες» του είδους μας, μασούν την τροφή πρώτα και την μεταφέρουν στα μικρά τους με το στόμα, για να τα θρέψουν.

Μετά… βγήκαν τα blender και οι έτοιμες παιδικές τροφές… Δείτε το βίντεο:

Πηγή: digitallife.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!