Γιατί το σεξ είναι τόσο καλό;


Σύμφωνα με νέα έρευνα, η σεξουαλική πράξη είναι όπως ο χορός, η γιόγκα ή άλλες απολαύσεις του σώματος, οι οποίες έχουν ρυθμό, όπως ακριβώς το σεξ. Δηλαδή;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Northwestern διαπίστωσαν πως ο ρυθμός στο σεξ είναι που κάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα επιθυμητή και ευχάριστη εμπειρία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Sociaffective Neuroscience and Psychology και όπως σημειώνει ο επικεφαλής Adam Safron, το σεξ είναι μία μαγική εμπειρία στην οποία συμμετέχει το μυαλό και όλα τα αισθητηριακά και σωματικά συστήματα του οργανισμού μας.

Όπως σημειώνεται στο Science of Us, ο ερευνητής Safron εξηγεί πως η ρυθμική αντίληψη και δράση μας οδηγεί σε περισσότερη απόλαυση και συμμετοχή. Η αυξημένη διέγερση οδηγεί σε ευχαρίστηση η οποία κάνει τους ανθρώπους να χάνουν την αίσθηση του εαυτού τους κατά τη σεξουαλική πράξη, όπως συμβαίνει με τον χορό ή με έναν ιδιαίτερα βαθύ διαλογισμό.

Μία τέτοια εμπειρία λέει ο Safron μπορεί να οδηγήσει στην έκσταση. Η σεξουαλική πράξη είναι μία υπερβατική αναζήτηση όπως είναι ο χορός και η μουσική.

“Η σεξουαλική έκσταση είναι πιθανώς παρόμοια με τον διαλογισμό και την γιόγκα στην εστίαση των ρυθμικών αισθήσεων της αναπνοής στο σώμα και συχνά στις ρυθμικές κινήσεις του σώματος”, προσθέτει.

Ενώ σημειώνει πως η θετική ανταπόκριση που λαμβάνουμε από τον σύντροφό μας κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι ακόμη ένας παράγοντας που κάνει το σεξ φοβερό, καθώς αυτός είναι ένας τρόπος κατά τον οποίο η φύση μας λέει να συνεχίσουμε μαζί του και σε μία πιο βαθιά σχέση.

“Το μοντέλο της σεξουαλικής εμπειρίας ως κατάσταση έκστασης δείχνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται άνετα, έτσι ώστε να απολαύσουν πραγματικά το σεξ”, συμπληρώνει.

 

Πηγή: pathfinder.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!