Γιάννης Ταυλάς – Ρομαντικό τραγουδάκι


Μπορεί μια ολόκληρη ρομαντική ιστορία να χωρέσει σε ένα τραγουδάκι τρεισήμισι λεπτών; Φυσικά και μπορεί! Είναι γνωστό πως ο έρωτας όλα τα μπορεί!

Ο τραγουδοποιός Γιάννης Ταυλάς, μετά το «Αισιόδοξο τραγουδάκι» (Μια μέρα θα πεθάνουμε…) μας παρουσιάζει το «Ρομαντικό τραγουδάκι», μια σύγχρονη ιστορία σε μορφή μελοποιημένου θεατρικού μονόπρακτου. Με χιούμορ, σάτιρα και σουρεαλισμό μας περιγράφει το πώς ο ρομαντισμός και ο έρωτας βρίσκουν τη θέση τους και ανθίζουν μέσα στο άγονο έδαφος και στον παραλογισμό των social media. Το βασικό μήνυμα είναι επιμένεις στην ομορφιά ακόμα και ιδίως όταν όλα τριγύρω δείχνουν να ασχημαίνουν.

Το απολύτως χειροποίητο από τον Γιάννη (στίχοι, μουσική, όργανα, ενορχήστρωση και μίξη) «Ρομαντικό τραγουδάκι» είναι το δεύτερο single από τον επερχόμενο δίσκο του με τίτλο ”Τραγούδια μίας χρήσης”. Το mastering  έγινε από τον Αντώνη Τζώρτζη (Exceptional Mastering) ενώ οι φωτογραφίες από την Πόπη Στέλλα Τσίτου και η γραφιστική επεξεργασία του εξωφύλλου και το video από τον A. Koufi.  Την παραγωγή υπογράφει ο Γιάννης Ταυλάς – PirARTe audiovisual productions και κυκλοφορεί ψηφιακά από την Digital Minds.

Κάντε του Γιάννη του Ταυλά unfollow, dislike και unsubscribe στα social media

 

Λίγα λόγια για τον (απόφοιτο Λυκείου) Γιάννη Ταυλά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές  στην ηλικία των 8 χρόνων. Είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος, πολύ-οργανίστας, καθηγητής μουσικής και μουσικός παραγωγός. Έλαβε με άριστα πτυχία κλασικής αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας καθώς και δίπλωμα κλασικής κιθάρας και σύνθεσης. Έχει γράψει συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, έργα για κιθάρα, πιάνο και κύκλους τραγουδιών. Τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος ‘’Τέσσερεις Τριλογίες’’ στον οποίο συμμετέχουν 15 τραγουδιστές και 26 μουσικοί.
Έχει ενορχηστρώσει για την συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της Ε.Ρ.Τ. 

Έχει παράλληλα ασχοληθεί με το θέατρο, γράφοντας μουσική για παραστάσεις, κάνοντας μουσική διδασκαλία, αλλά και συμμετέχοντας ως performer σε παραγωγές του Υπουργείου Πολιτισμού, του Εθνικού Θεάτρου κ.α. Ως μουσικός έχει ηχογραφήσει για τους Γιώργο Νταλάρα, Μπάμπη Στόκα, Γιάννη Κότσιρα, Σπύρο Γραμμένο, Λεωνίδα Μπαλάφα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Παντελή Κυραμαργιό κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος των Alcedo folk band από το 2018, μαέστρος της Aνοιχτής Oρχήστρας από το 2021 και εργάζεται στην μουσική εκπαίδευση από το 2010. Αυτή την εποχή εμφανίζεται με τον Σπύρο Γραμμένο και τον Κωνσταντίνο Πουλή σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα.  


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!