Βόμβα από το δικηγόρο της Πισπιρίγκου: Δύο φορές χορηγήθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα


Την κατηγορία ότι η ίδια χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της επιχειρεί να καταρρίψει η Ρούλα Πισπιρίγκου, με το δικηγόρο της να δηλώνει εχθές ότι η συγκεκριμένη ουσία είχε χορηγηθεί δύο φορές στο παιδί στο νοσοκομείο του Ρίο.
«Δύο φορές είχε χορηγηθεί κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο στο Ρίο, υπάρχουν έγγραφα γι΄ αυτό» υποστηρίζει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, προσπαθώντας να καταρρίψει την κατηγορία ότι η ίδια χορήγησε στην Τζωρτζίνα τη θανατηφόρα ουσία.

«Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε χορήγηση κεταμίνης με αφορμή τη διασωλήνωση. Έχουμε δηλαδή στις 11/04 και στις 05/06 του 2021 διασωλήνωση του παιδιού για διαφορετικές αιτίες», υπογράμμισε ο δικηγόρος της 33χρονης Όθωνας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές της εντατικής του νοσοκομείου, όντως δόθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, σε συγκεκριμένη περίσταση όμως, και για να απαλύνουν το παιδί από τον πόνο επέμβασης.

«Τον Απρίλιο του 2021 χορηγήσαμε μικρή ποσότητα κεταμίνης σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα για μια ημέρα στη Τζωρτζίνα για να είναι πιο ανώδυνη η τραχειοστομία στην οποία υπεβλήθη το παιδί και να μην υποφέρει», ανέφεραν οι γιατροί της ΜΕΘ του Ρίο.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί οι δύο ποσότητες κεταμίνης που δόθηκαν στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2021, δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουν την κατάστασης της 9χρονης, πόσο μάλλον να προκαλέσουν το θάνατο του παιδιού επτά μήνες μετά.

«Η ποσότητα είναι ελεγμένη και πάντα δίνεται από τον αναισθησιολόγο και δίνεται μόνο για την συγκεκριμένη ιατρική πράξη. Συνεπώς δεν έχει να κάνει εκείνη η δοσολογία με τα μεταγενέστερα περιστατικά», τόνισε μιλώντας στο LIVE NEWS η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

«Είδα έναν άνθρωπο απαθή»
Σοκάρει η περιγραφή ειδικευόμενου παιδιάτρου στο νοσοκομείου Παίδων. Μιλώντας στο MEGA περιγράφει την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν της ανακοίνωσαν ότι η 9χρονη κόρη της δεν είναι πια στη ζωή… Όπως λέει ο γιατρός, το μόνο που φάνηκε να την ενδιαφέρει ήταν η νεκροψία να γίνει στην Πάτρα.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δέκα λεπτά μετά τον θάνατο της της Τζωρτζίνας, ήρθε στο γραφείο μας η μαμά της Τζωρτζίνας και μας ζήτησε αν γίνεται η νεκροτομή να γίνει στην Πάτρα. Της είπαμε ότι αυτό δεν θα το αποφασίσουμε εμείς και έφυγε. Μετά από λίγο ήρθε και ο πατέρας και μας παρακάλεσε να του δώσουμε κάποιες κατευθύνσεις σχετικά με τη διαδικασία για τη νεκροτομή του παιδιού» ανέφερε ο ειδικευόμενος παιδίατρος του «Παίδων».

Η απάθεια και η ψυχραιμία της μητέρας φαίνεται πως έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες σε γιατρούς και νοσηλευτές στο Παίδων.

«Όταν ανακοινώθηκε στη μητέρα ο θάνατος του παιδιού μου έκανε εντύπωση ότι είδα έναν άνθρωπο απαθή. Ήταν ήρεμη, δεν έκλαιγε και πραγματικά με εντυπωσίασε αυτή η συμπεριφορά της γιατί έχω δει και άλλους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα και τη συμπεριφορά της μητέρας της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα» συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Θέλει να βγει…
Από την πρώτη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού ένα πράγμα ζητούσε από τους δικηγόρους και την οικογένεια της… Να βρουν στοιχεία για να βγει από την φυλακή.

«Είμαστε σε αναμονή ολοκλήρωσης των τεχνικών εκθέσεων που χρειαζόμαστε για να επισυνάψουμε στην συγκεκριμένη έκθεση. Θυσιάζουμε χρόνο για να μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερη στήριξη του αιτήματός μας» τόνισε ο δικηγόρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται κρίσιμες τόσα για τα πορίσματα των θανάτων της Μαλένας και της ίριδας όσο και για την ίδια τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Αν αποδειχθεί κι ότι οι άλλες τρεις διαδικασίες ήταν εγκληματική ενέργεια, πρέπει να πούμε ότι προφανώς πρόκειται για τον ίδιο δράστη και πρόκειται για έναν άνθρωπο που το σκηνοθέτησε και το πραγματοποίησε για αρκετά λεπτά» σημείωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Η ώρα της κρίσης για το πολύκροτο θρίλερ πλησιάζει.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!