Βόλος: Συνελήφθη 33χρονη γιατί δεν έστελνε την 11χρονη κόρη της στο σχολείο


Ενάμιση χρόνο έχει να πάει σχολείο μια 11χρονη μαθήτρια στο Βόλο γιατί η μητέρα της, φοβόταν, όπως λέει, να τη στείλει.

Η 33χρονη που από τον Ιούνιο του 2020 κρατούσε την ανήλικη στο σπίτι, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

«Δεν ανήκει σε κάποια οργάνωση αρνητών. Ο λόγος που επικαλείται είναι ότι φοβάται. Αυτό κατέθεσε και προανακριτικά ότι φοβάται», δήλωσε ο δικηγόρος 33χρονης μητέρας, Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης.

«Επειδή το έγκλημα είναι διαρκές, εφόσον εξακολουθούσε τη στιγμή της κατάθεσης να μην πηγαίνει το παιδί στο σχολείο, κινήθηκε κατ’ εντολή της εισαγγελίας η αυτόφωρη διαδικασία», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Μετά το αυτόφωρο έστειλε το παιδί στο σχολείο
Η μητέρα αποφάσισε εν τέλει να συμμορφωθεί και μην στερεί άλλο την υποχρεωτική εκπαίδευση στο παιδί της. Τα κενά που έχουν δημιουργηθεί ωστόσο, έχοντας χάσει ήδη 1,5 σχολική χρονιά, καλούνται να τ’ αναπληρώσουν οι δάσκαλοι.

Αλλά δεν είναι το μοναδικό δημοτικό στη Νέα Ιωνία Βόλου που αντιμετώπισε το φαινόμενο αρνητές γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Είχαμε αρνητές οι οποίοι για ένα διάστημα δεν έστελναν τα παιδιά τους καθόλου. Αποφάσισαν τελικά και τα έστειλαν τα παιδιά τους. Οι αρνητές γονείς ήταν 7», ανέφερε διευθύντρια του δημοτικού σχολείου της Νέας Ιωνίας Βόλου, η κ. Μηλίτσα Ριζοπούλου.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!