Βόλος: Έχασε την όσφρησή της σε φοβερό τροχαίο. Η απροσεξία και ο γολγοθάς


O 39χρονος κρίθηκε ένοχος χθες (08-11-2018) για σωματική βλάβη από αμέλεια, για το ατύχημα που σημειώθηκε στις 26 Μαΐου 2016 στη Νέα Ιωνία. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή 3ετίας.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο οδηγός του φορτηγού δεν επέδειξε τη δέουσα προσοχή με αποτέλεσμα να ανοίξει αιφνίδια την αριστερή πόρτα του οχήματός του και η ποδηλάτισσα να προσκρούσει σε αυτή και να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με διάσειση και την επόμενη μέρα πήρε εξιτήριο. Εντούτοις, τα προβλήματα με την υγεία της συνεχίστηκαν, καθώς υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και άλλα τραύματα και χρειάστηκε να επιστρέψει στο Αχιλλοπούλειο και να νοσηλευτεί εκεί για μία εβδομάδα.

Μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο συνέχιζε να τρέχει σε γιατρούς και νοσοκομεία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας της, ενώ έχασε για πάντα την αίσθηση της όσφρησής της.

Απολογούμενος, πάντως, στο Δικαστήριο ο οδηγός του φορτηγού ισχυρίστηκε ότι έλεγξε για να δει την κίνηση πίσω του πριν ανοίξει την πόρτα, αλλά δεν είδε την ποδηλάτισσα. Ο ίδιος επισήμανε ότι αμέσως μετά το ατύχημα προσπάθησε να βοηθήσει την τραυματία με κάθε τρόπο και μαζί με τον σύζυγό της τη συνόδευσαν στο Νοσοκομείο.

Έτσι απαλλάχτηκε από το δεύτερο αδίκημα που βαρυνόταν ότι δεν ενημέρωσε την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή για το ατύχημα, καθώς η δήλωση ατυχήματος έγινε μετά από τρεις μέρες από τον σύζυγο της παθούσας. Εντούτοις για την πρόκληση σωματικής βλάβης δεν έπεισε το Δικαστήριο με τον ισχυρισμό του και καταδικάστηκε. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!