Βρήκαν δύο τσουβάλια σφαίρες για καλάσνικοφ στα ελληνοαλβανικά σύνορα


Αντιμέτωποι με ένα εύρημα που δεν είναι σπάνιο για την ελληνοαλβανική μεθόριο αλλά σίγουρα στην παρούσα χρονική συγκυρία προκαλεί και άλλους συνειρμούς ήρθαν οι άντρες της Συνοριακής Φύλαξης, χτες το μεσημέρι στην περιοχή Εξοχή, της Κόνιτσας Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο τσουβάλια κρυμμένα κοντά σε έναν παλιό νερόμυλο, τα οποία είχαν 1.028 σφαίρες των 7,62 χιλιοστών για όπλο καλάσνικοφ και οι οποίες βεβαίως κατασχέθηκαν.

Την έρευνα για το θέμα αυτό έχει αναλάβει η Ασφάλεια Ιωαννίνων, άλλωστε η εισαγόμενη από την Αλβανία εγκληματικότητα στην περιοχή είναι πολύ έντονη με μέλη συμμοριών που μεταφέρουν σακιά με ναρκωτικά, όπλα, πυρομαχικά, συμμορίες ληστών που εισβάλλουν νύχτα στα αφύλαχτα χωριά των συνόρων, τα καταληστεύουν και φεύγουν πίσω πριν καν εντοπιστούν κλπ.

Δεν αποκλείεται λοιπόν τα πυρομαχικά αυτά να σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα, που είναι και το πλέον πιθανό, άλλωστε σύμφωνα με τις Αρχές στο συγκεκριμένο σημείο κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί και φορτία με ναρκωτικά και άρα προς τα εκεί τείνουν οι έρευνες, όμως λόγω και της χρονικής συγκυρίας και λόγω του ότι πρόσφατα και η Σερβική Αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε οπλισμό που προερχόταν από την Αλβανία για τα Σκόπια και με όλη την ρητορική περί δήθεν «Μεγάλης Αλβανίας», έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες που διακριτικά και για παν ενδεχόμενο παρακολουθούν το θέμα.

Πάντως σε κάθε περίπτωση τονίζεται ότι δεν είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα για την συγκεκριμένη περιοχή που αποτελεί κάτι σαν το «τελωνείο» των παρανόμων για ό,τι θέλουν να περάσουν και να διακινήσουν από την Αλβανία στην Ελλάδα…

news247

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!