Βγαίνει ο στρατός στην Αττική Οδό για να απεγκλωβίσει οδηγούς – Απόγνωση και οργή


Επιχείρηση του στρατού βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρας σε εξέλιξη στην Αττική Οδό, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για παραπάνω από πέντε ώρες στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού από έξι σημεία. Έχουν τεθεί σε ετοιμότητα μονάδες επιφυλακής του στρατού σε όλο το Λεκανοπέδιο, προκειμένου να στείλουν εκχιονιστικά οχήματα και καμιόνια για τον απεγκλωβισμό πολτών στη Αττική Οδό και όχι μόνο.

Θα σπεύσουν κατόπιν οδηγιών της Πολιτική Προστασίας που θα συντονίσει την επιχείρηση.

«Το μέλημά μας είναι πως θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, αγανακτισμένοι οδηγοί που βγήκαν έξω από τα αυτοκίνητά τους, τα παράτησαν, πήδηξαν στις γραμμές του Προαστιακού προκειμένου να φτάσουν στον σταθμό της Κάντζας και να φύγουν.

Οργή των οδηγών – Παραμένουν εγκλωβισμένοι και ακινητοποιημένοι στην Αττική Οδό για 7 ώρες

Εκατοντάδες οδηγοί βρίσκονται σε απόγνωση. Είναι οργισμένοι και δεν ξέρουν που θα βρουν το δίκιο τους. Έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητα τους στην Αττική Οδό, μέσα στο χιόνι και το κρύο από τη μία το μεσημέρι.

Επτά ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Σταματημένοι. Χωρίς νερό. Πολλοί βγαίνουν από το αυτοκίνητο, ισορροπούν στο χιόνι και πηγαίνουν στην άκρη για να κάνουν την ανάγκη τους.

Η διέλευση από την Αττική Οδό το μεσημέρι εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Οι οδηγοί είναι αβοήθητοι και περιμένουν πλέον τον στρατό να βοηθήσει την κατάσταση. Οι οδηγοί είναι εξοργισμένοι και η οργή τους ξεχειλίζει για την δίχως λόγο, απίστευτη ταλαιπωρία που περνούν ακόμη και τώρα.

Αττική Οδός: Ζητάμε συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία

Με ανακοίνωσή της η Αττική Οδός ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία και υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή προέχει ο απεγκλωβισμός των οδηγών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό  και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια”.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον εγκλωβισμό οδηγών
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

«Να αναζητηθούν ευθύνες»
Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, από την εταιρεία διαχείρισης και πως αυτό θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό.

 «Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσαν στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών. Θα αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον Πρωθυπουργό. Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται. Η κατάσταση βελτιώνεται στην Αττική Οδό, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε λιγοστά προβλήματα τα ηλεκτροδότησης».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!