Βασιλιάς Κάρολος: Δεν ήταν ποτέ μεγάλος θαυμαστής του Άντριου


Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως δεν ήταν ποτέ μεγάλος θαυμαστής του μικρού αδελφού του πρίγκιπα Άντριου, σε αντίθεση φυσικά με τις φήμες που ήθελαν το τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, να ήταν και αυτό στο οποίο είχε αδυναμία.

Όπως αναφέρει το Page Six ο βασιλικός ανταποκριτής Μάικλ Κόουλ είπε στο Sky News Australia αυτή την εβδομάδα πως: «Ο βασιλιάς δεν ήταν ποτέ μεγάλος θαυμαστής του Άντριου, ακόμη και τις παλιές καλές ημέρες». Ενώ εξήγησε: «Σε ένα στάδιο, ο Βασιλιάς ήθελε ο Άντριου να μετακομίσει στο, μικρότερο, Frogmore Cottage».

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι «δεν είναι ένα μεγάλο θέμα μιας χαμένης αγάπης» μεταξύ του μονάρχη και του δούκα της Υόρκης, από τότε που ξέσπασε μια σφοδρή διαμάχη για την κατοικία του τελευταίου στις αρχές του έτους. Ο βασιλιάς είχε απομακρύνει τον ατιμασμένο αδελφό του από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον Ιανουάριο, αφού του είχαν αφαιρεθεί οι βασιλικές και στρατιωτικές του τιμές από την αείμνηστη μητέρα τους, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Ο πρίγκιπας Άντριου ελέγχεται για την φερόμενη φιλία του με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο βασιλιάς φέρεται να είπε στον μικρότερο αδερφό του ότι «δεν υπάρχει πλέον θέση» για αυτόν στην επίσημη βασιλική κατοικία όταν τον έδιωξε. Ο μονάρχης όχι μόνο έδιωξε τον Άντριου από το παλάτι, αλλά και από τα γραφεία του εκεί. Έκτοτε ο δούκας αναζήτησε καταφύγιο στην άλλη βασιλική του κατοικία, αξίας 46 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται Royal Lodge.

Ωστόσο, η σύγκρουση προέκυψε αφότου ο Άντριου προσέλαβε οικοδόμους για να κάνουν κάποιες απαραίτητες επισκευές που αφορούν προβλήματα υγρασίας και μούχλας, στο ακίνητο που εξακολουθεί να μοιράζεται με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον. Αρχικά, ο δούκας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει τις εργασίες στην κατοικία που περιλαμβάνει 30 δωμάτια, πισίνα και γήπεδο τένις. Τότε ο βασιλιάς πήγε να χρησιμοποιήσει την οικονομική αδυναμία του αδελφού του, προκειμένου να δώσει το βασιλικό ακίνητο σε κάποιον που θα είχε την οικονομική δυνατότητα. Τώρα, αυτή η δικαιολογία έχει χαθεί.

Σε μια νέα προσπάθεια να πείσει τον δούκα να μετακομίσει, ο μονάρχης του πρόσφερε το Frogmore Cottage – το σπίτι των πέντε υπνοδωματίων από το οποίο εκδιώχθηκαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Η όλη προσπάθεια φαίνεται να έχει αφήσει τον βασιλιά Κάρολο «κουρασμένο και έξαλλο».

«Ο Άντριου δεν θέλει να φύγει επειδή το ακίνητο θεωρείται σύμβολο ανώτερων βασιλικών δικαιωμάτων – ένα σημαντικό ακίνητο στο χαρτοφυλάκιο της οικογένειας», είπε μια βασιλική πηγή στο Page Six τον Απρίλιο.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!