Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο κόσμος αγκάλιασε τον Κάρολο και την Καμίλα έξω από το Μπάκιγχαμ


Μια νέα σελίδα άνοιξε στη Βρετανία και ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε με τη συγκίνηση και τη θλίψη να είναι εμφανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αποχαιρετισμός έχει αρχίσει και η ιστορία εβδομήντα ετών περνά στη συλλογική μνήμη. 

Με τη νέα ιδιότητα του βασιλιά, ο Κάρολος  έφτασε στο Λονδίνο και μετέβη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου, που έσπευσε να συλλυπηθεί, να χαιρετήσει, να αγκαλιάσει τον νέο μονάρχη.

 Μία Βρετανίδα έσκυψε και του φίλησε το χέρι ενώ άλλες τον φίλησαν στο μάγουλο. Εμφανώς συγκινημένος, ο  Κάρολος χαιρέτησε το πλήθος, ενώ βίντεο που έχει ανέβει στα social media τον δείχνει να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά στην κάμερα, καθώς όμως γυρνά την πλάτη για να εισέλθει στο Μπάκιγχαμ, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, φαίνεται σαν να προσπαθεί να σκουπίσει το δακρυσμένο πρόσωπό του.

Ο Κάρολος Γ’ έφτασε νωρίς το απόγευμα έξω από το Μπάκιγχαμ, με τα λουλούδια να στολίζουν τον χώρο έξω από το παλάτι στη μνήμη της Ελισάβετ.

Θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο. Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Νωρίς το μεσημέρι, ο Κάρολος αναχώρησε από το κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία εκεί όπου αποχαιρέτησε τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Πάνω από 150.000 άνθρωποι παρακολουθούσαν την προσγείωση του Καρόλου στο RAF Northolt.

 
Έντονο ενδιαφέρον φαίνεται ότι συγκεντρώνει ο νέος βασιλιάς Κάρολος, που ανέλαβε καθήκοντα με τον θάνατο της μητέρας του. Την πτήση του από τη Σκωτία με προορισμό το Λονδίνο παρακολούθησαν live  πάνω από 150.000 ανθρώπων, στο FlightRadar24.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, 153.000 χρήστες παρακολουθούσαν την πτήση KRH20R την ώρα της προσγείωσης στη βάση της στο Northolt στις 13:35 (τοπική ώρα, 15:35 ώρα Ελλάδος).

To πρώτο διάγγελμα από τον βασιλιά Κάρολο

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «inews», το διάγγελμά του στις 20:00 θα είναι τηλεοπτικό και σύντομο αποτίοντας φόρο τιμής στην εκλιπούσα μητέρα του καθώς σε όλη του τη ζωή, ο Κάρολος προετοιμαζόταν για να λάβει το Στέμμα.

Σε αντίθεση με την μητέρα του, ο Κάρολος δεν παίρνει διακριτικά θέση σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα, αλλά είναι πιο ωμός στις δημόσιες εμφανίσεις του, όπως υποστηρίζουν αναλυτές στο Sky News. Δείχνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γενναιόδωρη απέναντι στο προσωπικό της, με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας της νόσου Covid που είχε παγώσει τους μισθoύς της. Ωστόσο, ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας αναμένεται να κάνει περικοπές στο προσωπικό των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, υποστηρίζουν οι βασιλικοί ανταποκριτές.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, το 2018, ο Κάρολος αναγνώρισε ότι ως βασιλιάς, δεν θα μπορούσε να μιλήσει ή να παρέμβει στην πολιτική, επειδή ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός από το να είναι πρίγκιπας της Ουαλίας. Τόνισε επίσης ότι σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στα βασιλικά ανάκτορα , να μειώσει τα έξοδα και να εκπροσωπήσει καλύτερα τη σύγχρονη Βρετανία.

O Kάρολος είχε προκαλέσει τη δυσφορία πολλών Βρετανών μετά το διαζύγιό του από την πολυαγαπημένη πριγκίπισσα Νταϊάνα και με την άνεσή του να παρεμβαίνει σε δημόσιες υποθέσεις. Σε αντίθεση με τη μητέρα του, η οποία αρνιόταν να συζητήσει δημόσια τις απόψεις της, ο Κάρολος έχει εκφωνήσει ομιλίες και έχει γράψει άρθρα για θέματα που τον ενδιαφέρουν, όπως η κλιματική αλλαγή, η πράσινη ενέργεια και η εναλλακτική ιατρική.

«Αναρωτιέμαι τι είναι η παρέμβαση, πάντα πίστευα ότι πρόκειται για κίνητρο», είχε δηλώσει το 2018 στο «Prince, Son and Heir: Charles at 70», ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην βρετανική «μικρή οθόνη». «Πάντα με ενδιέφερε να ανησυχώ για το τι συμβαίνει στις πόλεις, όπως έκανα πριν από 40 χρόνια και για τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι άνθρωποι», είχε δηλώσει.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!