Αυτοί είναι οι τύποι άνδρα που τρελαίνουν τα κορίτσια!


Έχετε αναρωτηθεί γιατί ορισμένοι τύποι αντρών κερδίζουν όλα τα κορίτσια, ενώ άλλοι αγωνίζονται και αγωνίζονται εις μάτην; Δεν κάνουν κάτι λάθος.

Οι γυναίκες είναι μάλλον «προγραμματισμένες» να τους αρέσουν συγκεκριμένοι τύποι αντρών. Αυτό εξηγεί γιατί το στερεότυπο του «κουλ τύπου»-γράφει το medicaldaily- παραμένει, λίγο ή πολύ, αμετάβλητο από γενιά σε γενιά. Έτσι, σύμφωνα με την επιστήμη, ιδού ποιοι είναι αυτοί οι άνδρες οι οποίοι είναι σε θέση να ερωτευτούν αβίαστα οι γυναίκες.

Άντρες που οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα

Ερευνητές από την Αυστρία διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες μπορεί υποσυνείδητα να αλλάξουν την αντίληψή τους για έναν άνδρα με βάση τον τύπο του αυτοκινήτου που οδηγεί ο ίδιος. Ενστικτωδώς, οι γυναίκες προτιμούν ένα κυρίαρχο και ισχυρό σύντροφο και θα συνδέσει συχνά χαρακτήρα ή την κατάσταση ενός ανθρώπου με τον τύπο του αυτοκινήτου που επιλέγει. «Ισχυρά» αυτοκίνητα, όπως ένα Mustang ή ένα σπορ αυτοκίνητο, μεταφράζεται σε έναν πιο ισχυρό άνθρωπο – ένα χαρακτηριστικό που οι γυναίκες υποσυνείδητα αναζητούν σε έναν σύντροφο.

Άντρες με γενειάδα αλλά «καθαρά» σώματα

Σύμφωνα με τον καθηγητή βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Trnava στη Σλοβακία, Pavol Prokop, εξελικτικά μιλώντας, οι άτριχοι άντρες θα πρέπει να προτιμώνται σε περιοχές (ή πολιτισμούς) που είναι πιο κοντά στον ισημερινό, λόγω της αυξημένης παρασιτικής απειλής. Είναι ενδιαφέρον ότι, μετά από μια μελέτη που συνέκρινε δύο χώρες με διαφορετικές παρασιτικές απειλές, ο Trnava «δεν βρήκε διαφορές στις προτιμήσεις των γυναικών», με τις γυναίκες να προτιμούν τους άντρες με τη λιγότερη τριχοφυΐα στο σώμα.

Όταν πρόκειται για την τρίχα του προσώπου, μελέτες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερη τρίχα, τόσο το καλύτερο. Μια αυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με βαριά γένια παρά τους άντρες που ξυρίζονται

Άντρες με «βαριά» φωνή

Οι γυναίκες δεν μπορούν να το εξηγήσουν, υπάρχει κάτι στη βαθιά λαχανιασμένη φωνή που μας κάνει τις γυναίκες να σκιρτήσουν. Σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη, οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με βαθιά φωνή επειδή είναι, υποσυνείδητα αντιληπτό, ως ένδειξη ανδρισμού.

Το ύψος κάνει τη διαφορά

Υπάρχει κάτι στους ψηλούς άντρες που οι γυναίκες βρίσκουν ακαταμάχητο. Δυστυχώς, αυτή η τρέλα με τους ψηλούς συχνά οδηγεί σε άρνηση για τους κοντύτερους άντρες. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008 από 382 φοιτητές, διαπιστώθηκε ότι μόνο το 4% των γυναικών θα έκανε σχέση με έναν άντρα κοντύτερο από ότι εκείνες. Η αιτιολογία γι ‘αυτό, σύμφωνα με την καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, Pepper Schwartz, είναι ότι: «το πολιτιστικό όραμα των γυναικών να έχουν έναν άντρα αρκετά ψηλό ώστε να τις κάνει να αισθάνονται ασφάλεια».

Πηγή: pasmina.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!