Απιστία: Πρέπει να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες;


Έμαθες ότι υπήρξε άπιστος και έχεις χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σου. Έκλαψες, φώναξες και του είπε ότι νιώθεις προδομένη. Και τώρα; Τον ρωτάς για να μάθεις ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια για την απιστία του ή σηκώνεσαι, φεύγεις και δεν ασχολείσαι ποτέ ξανά μαζί του;

Εάν έχεις αποφασίσει να χωρίσεις τότε (κι όμως) τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αν όμως μέσα σου νιώθεις ότι θέλεις να το συζητήσεις, να τον συγχωρήσεις και να συνεχίσεις να είσαι μαζί του, πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα. Οι περισσότεροι μόλις μάθουν ότι ο σύντροφός τους υπήρξε άπιστος θέλουν να μάθουν τα πάντα, ποια ήταν, πότε έγινε, πως έγινε και κυρίως… γιατί έγινε. Όλες οι απορίες που έχεις πρέπει να λυθούν κι ο καλύτερος τρόπος για να τον συγχωρήσεις είναι να μάθεις όλα τα δεδομένα και να αποφασίσεις αν μπορείς να ζήσεις μαζί του… μετά από όσα σου είπε για την απιστία.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Nikki Martinez και δημοσίευμα του YourTango, είναι απόλυτα υγιές να θέλουμε να μάθουμε τα πάντα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε είτε χωρίσουμε είτε όχι. Γιατί, όμως, θέλουμε να μάθουμε τα πάντα ενώ ξέρουμε ότι οι απαντήσεις μάλλον θα μας πληγώσουν;

Θέλεις να μάθεις το γιατί: Κατά κάποιο τρόπο θέλουμε να καταλάβουμε ποια είναι η κατάσταση. Ερωτεύθηκε; Ήταν κάτι της στιγμής; Πως αλλιώς θα μπορέσεις να τον εμπιστευθείς ξανά αν δεν ξέρεις όλες τις λεπτομέρειες;

Αμφισβητείς τον εαυτό σου: Γιατί εκείνη κι όχι εσύ; Δεν είναι πια ερωτευμένος; Έκανες εσύ κάποιο λάθος; Οι απαντήσεις θα κρίνουν το μέλλον της σχέσης σας!

Θέλεις τον έλεγχο: Η απιστία σε έκανε να ακροβατείς, να μην έχεις τον έλεγχο της σχέσης και να έχεις χάσει όλα τα δεδομένα σου. Οι απαντήσεις που θα σου δώσει, θα σου επιτρέψουν  να αισθανθείς πιο δυνατή (όσο κι αν σε πληγώσουν), γιατί θα μπορέσεις κάποια στιγμή να εκλογικεύσεις την κατάσταση.

Τον εμπιστεύεσαι ακόμα; Θέλεις να καταλάβεις εάν τον εμπιστεύεσαι ακόμα ή αν ο τρόπος με τον οποίο οδηγήθηκε στην απιστία σε κάνει να χάσεις κάθε (καλή) ιδέα που είχες για εκείνον.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να σταδιακά να ξεπεράσεις την απιστία, εντούτοις κάποιες ερωτήσεις, όπως οι πιο πικάντικες λεπτομέρειες, καλό είναι να γίνουν αργότερα , αφού πρώτα καταλάβεις αν η απιστία ήταν ένα σύμπτωμα… της κακής σχέσης που είχατε και κυρίως αν ακόμα διατηρεί σχέση με την άλλη γυναίκα.

 

The post Απιστία: Πρέπει να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες; appeared first on JoyTV.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!