Αν τελειώνει γρήγορα σημαίνει πως σε γουστάρει πολύ;


Δυο κορμιά ενωμένα να τρέμουν μέχρι τη στιγμή της κορύφωσης και της αμοιβαίας ικανοποίησης. Και πώς να μην είναι αμοιβαία κι εκρηκτική όταν πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις κι είστε κι οι δύο αποφασισμένοι να τα δώσετε όλα;

Γιατί σας αρέσει το σεξ, το απολαμβάνετε και δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας. Είτε αυτό γίνεται μέσα στη σχέση είτε στη single ζωή έχει ελάχιστη σημασία. Ανακαλύπτετε με τον παρτενέρ σας, τι του αρέσει και τι όχι, κι ενδίδετε στον πειρασμό.

Καλά μέχρι εδώ, όμως εμείς οι γυναίκες, έχοντας την τάση να υπεραναλύουμε καταστάσεις και γεγονότα μετά το τέλος, στη φάση της χαλάρωσης, το μυαλό μας τρέχει και πλάθει σενάρια σχετικά με το κατά πόσο έμεινε ικανοποιημένος ο παρτενέρ ή σύντροφος.

Ο πιο ταχύς τρόπος να το καταλάβουμε αυτό είναι φυσικά η διάρκεια της ερωτικής πράξης. Πόσο γρήγορα ή αργά ήρθε σε οργασμό και πώς σχετίζεται αυτό με εμάς. Άραγε τελείωσε γρήγορα γιατί γούσταρε τρελά ή μήπως άργησε γιατί κάπου κάτι λάθος κάναμε; Βέβαια το ρίχνουμε και λίγο στον ανθρώπινο οργανισμό και στην πιθανότητα ο κάθε άνθρωπος να έχει τους δικούς του ρυθμούς. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα δεδομένα τρέχουν στο μυαλό μας αναζητώντας τη λύση του μυστηρίου.

Μακάρι να είχα με βεβαιότητα τη σωστή απάντηση ή να έμπαινα για λίγο στο μυαλό ενός άντρα ώστε να δώσω μία, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ωστόσο θεωρώ πως όλες οι απαντήσεις βρίσκονται πίσω απ’ τη φράση «η διάρκεια δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μονάδα μέτρησης της ηδονής»!

Το να έρθει ένας άντρας γρήγορα σε οργασμό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορεί όντως να είχε να κάνει σεξ απ’ τον μεσαίωνα, μπορεί πάλι να σε γουστάρει υπερβολικά πολύ και να του είναι αδύνατο να αντισταθεί στη σεξουαλικότητα του κορμιού σου. Όπως και να ‘χει αν δεν έβρισκε κάτι ελκυστικό πάνω σου, δε θα βρισκόσασταν τώρα σε αυτήν την κατάσταση.

Κι είναι και κάπως εγωιστικό να μπαίνουμε στη διαδικασία να αναλύσουμε την υπερβολική ταχύτητα απ’ τη στιγμή που όταν την έχει ο άλλος εμείς δε μένουμε ικανοποιημένες! Ως πολυοργασμικά όντα, είναι δύσκολο να ικανοποιηθούμε πλήρως μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Το ότι λέμε το αντίθετο, έχει να κάνει καθαρά με την προσπάθειά μας να μην απογοητεύσουμε τον άλλον. Δυστυχώς είναι αυτή η αλήθεια -the ugly truth!

Απ’ την άλλη, κάποιοι άντρες αργούν να εκσπερματώσουν, ή οι ίδιοι άντρες που είχαν προηγουμένως την ταχύτητα του φωτός μπορεί σε κάποιες στιγμές να δυσκολεύονται και να μεταπίπτουν σε αυτή του ήχου! Πάλι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε το γιατί συμβαίνει αυτό.

Ίσως φταίει το αλκοόλ, η κούραση της ημέρας, ίσως και να μην είναι απλώς στα κέφια του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Βεβαία η αλήθεια είναι ότι παίζει και το ενδεχόμενο να μην τρελαίνεται και πολύ για την πάρτη σου, αν και πιστεύω αυτό είναι κάτι που μπορεί να φανεί κι απ’ τη μερική στύση του, ή κι όχι.

Επειδή όμως πάλι δε γίνεται να γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος ο λόγος να το ψάξεις και να αγχωθείς και να ρίξεις την αυτοπεποίθησή σου πολύ πιθανόν χωρίς να υπάρχει καν λόγος; Μήπως άλλωστε αυτός ξέρει πότε προσποιείσαι εσύ τον οργασμό και πότε όχι; Όχι, απλώς ελπίζει κι αυτός με τη σειρά του στο καλύτερο!

Εν τέλει είναι περιττό να καθόμαστε και να μπλέκουμε το μυαλό μας για τέτοιου είδους θέματα. Ο καθένας έχει τον ρυθμό του, τα γούστα του και τα ψυχολογικά του. Αν θεωρούμε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος για κάποιο λόγο, κοιτάζουμε την επόμενη φορά να τον αφήσουμε άφωνο, με κάθε δυνατό τρόπο.

Αν πάλι ήμασταν θεές και δεν προλάβαινε να πάρει ανάσα, κρατάμε το ύφος και βρίσκουμε τρόπους να αυξήσουμε λίγο τη διάρκειά του, αν αυτή δε μας είναι αρκετή.

Είναι προτιμότερο να βρίσκουμε λύση στα προβλήματά μας πάρα να ψάχνουμε το πώς και το γιατί και να χαλιόμαστε. Άλλωστε, όσον αφορά το σεξ, η λύση αν και κοπιαστική, θα είναι πολύ πιο απολαυστική!

Επιμέλεια Κειμένου Ιωάννας Καραφώτη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Ιωάννα Καραφώτη



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!